256 total views

Rezultatele alegerilor locale din Câineni, au dat peste cap calculele primarului liberal Nicolae Ion, reales pentru cel de-al treilea mandat.

20160627_142501Cu cinci consilieri peneliști, într-un consiliu local format din unsprezece, primarul s-a văzut nevoit să mai ”cumpere” un consilier, pentru a-și consolida majoritatea. A pus ochii pe consilierul de la PPU (sl), Eftimie Mandea. Numai că, președintele filialei județene a umaniștilor, Nicu Gheorghe, a aflat de trădarea lui Mandea și, la ședința de investire, i-a retras sprijinul politic, în locul lui fiind validat locul șase de pe listă.
Luați prin surprindere, peneliștilor nu le-a venit să creadă când și-au văzut speranțele alegerii unui viceprimar, spulberate. ”Alesul” lor era Achim Trocaru, cu două mandate de viceprimar la purtător, omul de casă al primarului, care a fost scos din joc de opoziția majoritară, în număr de șase consilieri validați (cinci de la PSD și unul de la PPU-sl). Pentru a nu da posibilitatea opoziției de a alege viceprimarul, consilierii liberali – în frunte cu primarul – au părăsit ședința, boicotând-o.
Cei șase consilieri majoritari ai apoziției, au convocat o ședință extraordinară pentru data de luni 4 iulie, ora 11,oo, pentru alegerea viceprimarului. Rămâne de văzut dacă vor reuși sau dacă primarul a găsit un alt ”trădător” care să-i satisfacă orgoliile.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.