127 total views

Zilele trecute, mai exact luni, pe 8 septembrie, de sărbătoarea Sfintei Marii, la Oltchim, salariații au avut parte de o surpriză şi anume, vizita premierului ! Aceasta s-a întâmplat imediat după ce s-a dat drumul la secţia de oxoalcooli, repornirea secţiei având loc după ce aceasta a stat închisă trei ani. Oltchimiștii n-au mai avut parte de așa o onoare, de când, premier era, Boc.

foto/adevarul.ro

La Oltchim, salariații sunt bulversați. Au strâns multă ură împotriva Guvernului. Au salarii restante pentru trei luni și au asistat, numai în 2014, la câteva încercări nereușite de privatizare. Combinatul a scăpat de faliment, numai pentru că grupul creditorilor nu are ce să facă cu o grămadă de fier vechi şi nici deschiderea unei noi secții nu rezolvă situația.

În 2013, când salariaţii de la Oltchim au manifestat cu orele, cu miile, în fața Palatului Victoria, Ponta a trimis la înaintare: trei consilieri, un secretar de stat de la economie și ministrul pentru relația cu sindicatele. Mult mai onorabil și câștigat politic, ieșea Ponta, dacă presa Guvernul să găsească o strategie viabilă pentru Oltchim, oricare ar fi fost asta, chiar și o măsură dureroasă.
E drept, cum să fi apărut în fața lor, când nu avea nici curaj, nici strategie ? Orice ar spune premierul, în timp ce Boc a dat dovadă de curaj, pe el îl macină frica. Nu cred că poate fi un premier complet, unul care nu-și asumă și aspectele mai neplăcute din mandat. Iar un premier bun, vine și cu soluții. Victor Ponta are încă timp să ne arate că ne-am înșelat, că poate fi și una, și alta.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.