Loading

…CIECH Soda Romania, devoalându-le planul obscur, ne spune foarte clar că „se află în stand-by pe termen lung încă din aprilie și nu poate relua producția peste noapte”, iar oferta pentru furnizarea aburului industrial, transmisă chiar în data de 3 iunie 2020 (la 2 luni după ce angajații au plecat), de CET Govora către Ciech, noi spunem că nu este altceva decât o manipulare crasă publică cu iz politic, în scop electoral !!!

Binomul Gutău/Rădulescu poate fi acuzat de manipularea în masă a opiniei publice, având complice conducerea CET Govora care emite comunicate la ordin politic, ce nu au legătură cu realitatea, lucru confirmat chiar de Ciech Soda. Doar proștii pot crede că „marea” conducerea a CET Govora nu știe că la Ciech Soda 500 de angajați au părăsit compania, iar clienții au fost notificați din vara anului trecut ori că a fost inițiat un SF pentru construirea propriei centrale în cogenerare.

Concret, o nouă ofertare acum este inutilă, iar toată manipularea are un singur scop: recuperarea capitalului politic pierdut de Gutău și Rădulescu. Minciunile lor nu mai au priză la public, au dus populația în sărăcie, dar au fost bune pentru înavuțirea lor și nimic altceva. Era Gutău/Rădulescu trebuie să apună dacă nu vrem ca orașul să devină proprietatea lor… în acte !!!

Am deviat puțin de la subiect, dar revenind, compania Ciech ne spune negru pe alb că „a insistat timp de nouă luni pentru găsirea unei soluții la nivel local, dar nu a primit niciun răspuns”. Cu alte cuvinte, au fost mințiți de conducerea administrației locale și județene că se va rezolva, se va rezolva, căutăm soluții, mai aveți puțină răbdare, când totul de fapt a fost gândit în scop electoral. O tergiversare în ideea că în iunie sunt alegeri și vor birui. Numai că, pandemia covid le-a dat planurile peste cap, alegerile amânându-se, iar Ciech s-a văzut nevoită să ia atitudine și să dea totul în vileag.

Asta a făcut binomul Gutău/Rădulescu, a indus, luni de zile, populația în eroare susținând că „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”. De 4 ani de zile cei doi nu au făcut altceva decât să dezbine cetățenii, să-și angajeze neamurile și prietenele, să nu le spunem pe nume cum ar trebui, s-au îmbogățit și ei și ele, și au trăit regește pe bani publici. Administrație prin dezmăț, unde profesionalismul a fost ignorat, iar mediocrii au triumfat !!!

Iar am deviat, scuze! Revenind, după remiterea comunicatului de către Ciech Soda care are menirea de a clarifica manipularea politică, Virgil Pîrvulescu, singurul de altfel, iese public ca de fiecare dată și ne arată realitatea.

„Ce transmit cei de la PSD și domnul primar Mircia Gutău, prin diverse comunicate de presă, nu reprezintă nimic altceva decât o încercare disperată de a ascunde gunoiul sub preș, mințind populația municipiului Râmnicu Vâlcea, cu speranța că, o dată cu trecerea timpului, aceștia nu vor fi sancționati de cetățeni la momentul alegerilor. Avem, așadar, o situație incredibil de gravă – disponibilizări masive din cadrul CIECH Soda, unitatea de producție a sodei calcinate se află în stand-by pe termen lung, iar autoritățile locale, în frunte cu domnul Primar Gutău, nu au ridicat un deget, până în acest moment, pentru a rezolva problema. Așa cum scrie și în comunicat: „Compania a insistat timp de nouă luni pentru găsirea unei soluții la nivel local, dar nu a primit nici un răspuns”. Mă întreb, oare cu ce se ocupă mai exact Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea? Ce face domnul Gutău în fiecare zi la muncă, în afară de semnarea de contracte cu firmele „de casă”, abonate la rezervorul alimentat de banii obținuti din taxele și impozitele plătite de cetățeni?”, a scris Virgil Pîrvulescu pe contul său de fb.

COMUNICAT CHIECH SODA

Clarificare: CIECH Soda România se află în stand-by pe termen lung încă din aprilie și nu poate relua producția peste noapte

  • 500 de angajați au părăsit compania prin intermediul unui program de disponibilizări voluntare
  • Clienții au fost notificați pentru a permite identificarea de noi furnizori
  • Compania a insistat timp de nouă luni pentru găsirea unei soluții la nivel local, dar nu a primit niciun răspuns
  • A fost inițiat un studiu de fezabilitate pentru construirea propriei centrale în cogenerare, preconizat a se finaliza la sfârșitul trimestrului III al acestui an

Ca urmare a recentelor informații referitoare la o nouă ofertă de preț pentru aburul furnizat de CET Govora către CIECH Soda România, suntem nevoiți să facem clarificări. CIECH Soda România nu mai produce sodă încă din septembrie 2019, când a fost nevoită să oprească activitatea din cauza denunțării unilaterale a contractului de către CET Govora. Începând cu aprilie 2020, unitatea de producție a sodei calcinate a intrat în stand-by pe termen lung (anunțată prin comunicatul de presă din 26 martie 2020).

500 de angajați au părăsit compania prin intermediul unui program de disponibilizări voluntare începând cu 1 aprilie 2020. În cadrul acestui program, CIECH Soda România a efectuat plăți în valoare de 12,2 milioane de lei.

Toate instalațiile de producție a sodei se află în stare de mentenanță pe termen lung. Clienții au fost notificați încă din vara anului 2019 pentru a putea să identifice alți furnizori. În acest moment, CIECH Soda România produce numai silicați prin intermediul unei linii de producție separate de cea dedicată sodei calcinate. În cadrul companiei au rămas mai puțin de 15% din totalul angajaților.

Timp de 9 luni de la denunțarea unilaterală a contractului de furnizare a aburului, din iunie 2019, CIECH Soda România s-a adresat în numeroase rânduri, prin adrese, memorii, studii și propuneri, tuturor autorităților competente la nivel local și național în vederea identificării unei soluții pentru furnizarea de abur la costuri sustenabile. De asemenea, a atras atenția asupra consecințelor posibile ale opririi forțate a activității pe termen lung.

Timp de 6 luni de la încetarea furnizării de abur de către CET Govora, începând cu 17 septembrie 2019, compania și-a păstrat angajații, achitându-le salariile pe durata întregii perioade, până la 1 aprilie 2020, și a suportat costurile de mentenanță a instalațiilor în speranța că apelurile sale insistente vor conduce la o soluție fezabilă.

Toate aceste demersuri, precum și decizia de stand-by prelungit au fost notificate tuturor partenerilor și autorităților. Din păcate, în acest moment, este practic imposibilă reluarea producției, deoarece nu mai sunt clienți din octombrie 2019 și nici angajați din 1 aprilie 2020.
Pentru a-și construi viitorul în Vâlcea, CIECH Soda România, cu sprijinul Grupului din care face parte, a inițiat un studiu de fezabilitate pentru construirea propriei centrale în cogenerare de înaltă eficiență, astfel încât să își asigure o sursă de aprovizionare cu abur sigură, de calitate și predictibilă și care să respecte normele de mediu. Compania preconizează că studiul va fi finalizat la sfârșitul trimestrului III al acestui an.

În prezent, principalele linii de producție a sodei ale companiei se află în stand-by pe termen lung, până la momentul în care compania își va dezvolta propriile planuri pentru o sursă de aprovizionare cu abur sustenabilă, o nouă centrală în cogenerare. Linia de producție a silicaților rămâne operațională și a fost reluată și producția de silicați lichizi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.