685 total views

…iar Virgil Pîrvulescu le arată locuitorilor, acestui oraș, care este realitatea, adevărul, jaful, la propriu, pe care l-au făcut cei doi în ultimii 4 ani. Și asta, doare! Doare că un om echilibrat care prezintă cifre și nu vorbe goale ajunge la sufletele oamenilor sătui de acești PRĂDUITORI PUBLICI.

Virgil Pîrvulescu, candidat PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea, a identificat „11 pași pentru relansarea economică a municipiului Râmnicu Vâlcea”, aceștia fiind definiți ca „măsuri urgente pentru vremuri dificile”.

Astăzi, ne oprim la identificarea pașilor care ar putea salva cea mai gravă situație existentă, la ora actuală, din curtea CET Govora și anume: „alocarea resurselor financiare necesare achiziției de terenuri și imobile”, „încheierea de parteneriate publice-private”, „alocarea resurselor financiare necesare achiziției bunurilor scoase la vânzare de către CET Govora”, „investiții în zona de dezvoltare a rețelei de termoficare”…

Virgil Pîrvulescu ne asigură, după o analiză care se bazează pe date publice și în nici un caz pe vorbe goale, că terenurile și imobile ce se află în patrimoniul societăților falimentare de pe raza platformei chimice pot fi achiziționate de administrația publică locală. Terenurile agricole din zona platformei chimice sunt necesare completării unei platforme integrate de acces care pot fi utilizate în scop investițional, iar modernizarea imobilelor cu destinația de cămin mnuncitoresc pot asigura spații de locuit pentru forța de muncă relocată pe raza orașului nostru.

  1. înființarea unei societăți comerciale în care Primăria Râmnicu Vâlcea să fie acționar majoritar prin subscriere la capitalul social cu aceste bunuri;
  2. cooptarea ca acționari a societăților comerciale de pe platforma chimică;
  3. desemnarea unui management privat care să coordoneze activitatea societății de termoficare nou înființate;
  4. salvarea celor 1800 de locuri de muncă de la societățile în interdependență cu CET Govora: E.M. Râmnicu Vâlcea, Cariera de Calcar Costești, Ciech Soda, PRELCET și societatea în sine. Un alt pas important, pentru ca toate să meargă la unison, este implicarea urgentă în crearea posibilităților de începere a investițiilor în zona de dezvoltare a rețelei de termoficare la nivelul orașului, oferind astfel posibilitatea racordării la rețea a 80% din imobilele aflate pe raza administrativă, oferindu-se la final un sistem de servicii bazat pe raportul calitate/preț.

Virgil Pîrvulescu ne oferă alte date publice pe care actuala conducere locală și județeană le ascund, emițând tot felul de mesaje nesusținute, cum ar fi: „îi asigurăm pe toți vâlcenii că nu vom rămâne la iarnă fără apă caldă și căldură” și doar atât, fără a argumenta concret și cum, și să combată ceea ce susține și emite candidatul Pîrvulescu, cel care prezintă cifre și nu vorbe goale.

Cu siguranță toate acestea au loc pentru că scopurile sunt total diferite: în timp ce binomul Gutău/Rădulescu lucrează doar pentru îmbogățirea din bani publici a grupului de lucru bine organizat, Pîrvulescu le arată locuitorilor, acestui oraș, care este realitatea, adevărul, jaful, la propriu, pe care l-au făcut cei doi în ultimii 4 ani și asta doare. Doare că un om echilibrat care prezintă cifre și nu vorbe goale ajunge la sufletele oamenilor sătui de acești PRĂDUITORI PUBLICI.

Date reale ocolite de actuala adminsitrație – FALIMENTUL CET GOVORA !?

Guvernele PSD au cerut de două ori sistarea activității CET Govora, în 2015 și în 2018 (Ponta și Dăncilă) pentru că nici Consiliul Județean și nici Primăria nu s-au sinchisit să facă investițiile de mediu. Până la finalizarea litigiului, măsura complementară sancțiunii contravenționale, respectiv sistarea de activitate, a fost suspendată.

A) Certificate datorate 1.028.701

B) Certificate predate 168.758

C) Certificate nepredate 859.943

D) Penalitate/certificat nepredat 100 euro x 859.943 = 85.994.300 euro total datorii

– lună de lună plătim cu toții certificatele de CO2, în factura de apă caldă și căldură

Pentru aceste cifre, Pîrvulescu ne îndeamnă să-i întrebăm pe Gutău și Rădulescu ce au făcut cu banii noștri atâta timp, dar cu siguranță cei doi nu ne vor răspunde, concret, dar de bătut câmpii îi bat, cu brio chiar! Vom vedea când vom rămâne fără apă caldă! „Îi asigur pe toți locuitorii orașului că nu vor rămâne fără apă caldă”, nu este un răspuns stimabililor. Veniți cu date concrete, cu soluții vialbile, și prezentațini-le că nu suntem bătuți în cap, cum ne credeți voi, pricepem dacă aveți cu ce să ne informați. Întrebarea este, aveți ?

O dezbaterea publică ar trebui să fie despre aceste soluții propuse, nu despre scuzele și neputința tandemului Gutău – Rădulescu, în salvarea CET Govora..

Informațiile prezentate sunt preluate de pe site-ul oficial: https://cutt.ly/EU_ETS, din tabelul operatorului SC CET Govora SA.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.