424 total views

Aflat în închisoare, omul de afaceri Gigi Becali a luat o decizie şocantă! Finanţatorul Stelei s-a hotărât să renunţe la Palatul din Aleea Alexandru nr. 1, care l-a făcut celebru

Clădirea, care ar valora aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimării realizate de jurnaliştii site-ului puterea.ro, a fost achiziţionată de Becali în anul 2005, pentru 7 milioane de euro, şi a fost renovată cu ajutorul reputatul arhitect Camil Roguski, investiţiile depăşind 3 milioane de euro.
Surse apropiate lui Gigi Becali, citate de Puterea.ro, susţin că acesta s-a hotărât să vândă Palatul Auschnitt de mai bine de o lună, decizia făcând parte din planul latifundiarului de retragere din viaţa publică. Palatul Auschnitt este o copie fidelă a Muzeului Rodin din Paris, şi este unul dintre puţinele vile somptuase construite de magnaţii interbelici sau antebelici, alături de Casa Oamenilor de Ştiinţă şi Muzeul Literaturii Române, construite de industriaşii Assan, Palatul Cantacuzinilor (n.n. – Muzeul Enescu) şi clădirea Ambasadei Poloniei.
Latifundiarul a luat decizia de a-şi vinde palatul în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Jilava. Între timp, Becali a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă. În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN)

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.