371 total views

…și cu riscul să vă supărați, domnule prefect, dar, în opinia multora, vom participa la o ședință cu ZERO rezultate și n inși puși iar pe drumuri pentru informări …să fie…

Nimic nou nu vom afla la ședința care va fi susținută, vineri 30 august, de prefectul Florian Marin și pe care nu-l înțelegem de ce îi tot cheamă la ședințe pentru că absolut nimic nu se va concluziona. Se pare că nimeni nu mai poate să facă nimic pentru platforma chimică. N adrese stau pe masa tuturor, de la Guvern și până la ministere ori administrația locală și județeană și nimeni nu găsește o soluție pentru ca cei menționați mai jos să colaboreze într-un climat economic favorabil tuturor.

 

Mai mult, în ultimul comunicat de presă remis de Ciech Soda România se menționează că „problema este una care continuă de ani de zile – cu creşteri de preţuri la abur, cerute de CET în repetate rânduri, la care se adaugă reduceri ale volumelor aburului furnizat (ultima în 2019), ceea ce duce la scăderea producției de sodă calcinată – CIECH Soda a apelat, în ultimii şase ani, la toate autorităţile şi la toţi actorii locali şi naţionali pentru a identifica împreună soluții. Au fost emise zeci de memorandum-uri, cărți albe, notificări şi cereri care, în ultimii ani, au atras atenţia asupra gravității situaţiei”.


PARLAMENTARII VÂLCENI, DOMNULE PREFECT, UNDE SUNT, DE CE NU I-AȚI INVITAT ȘI PE EI? CINE ESTE MAI ÎN MĂSURĂ SĂ SE OCUPE DE ACEASTĂ PROBLEMĂ, DACĂ NU EI? CINE? CARE ESTE ROLUL PARLAMENTARILOR DACĂ NU ACESTA? CINE REZOLVĂ PROBLEMELE UNUI JUDEȚ MAI SUS DE UN PREȘEDINTE CJ ȘI PRIMAR DE MUNICIPIU? NU PARLAMENTARII?


Și atunci, domnule Prefect, de ce faceți această ședință de la care toți vom pleca exact cum vom veni? Dacă puteați să faceți ceva, de ce nu ați făcut până acum? Care este motivul pentru care iar îi strângeți pe toți în ședință? De ce nu chemați și premierul României ori miniștri de resort, la raport, și să-i luați la întrebări de ce nu fac nimic pentru platforma chimică, o platformă de unde toți „au supt” și s-au îmbogățit? De ce președintele CJ Vâlcea și primarul municipiului nu sunt invitați la „marea” ședință? Cui aparțin miile de angajați: Bucureștiului, Sibiului, Craiovei ori aparțin județului Vâlcea și municipiului Râmnicu Vâlcea?

Informația remisă de Instituția Prefectului Vâlcea

„Prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, convoacă vineri,30 august 2019, la sediul Instituției Prefectului, începând cu ora 11:30, în ședință extraordinară, Comisia de Dialog Social Vâlcea, pe tema „analizării situaţiei actuale de pe platforma chimică vâlceană şi identificarea măsurilor necesare astfel încât societăţile implicate să poată funcţiona şi să fie menţinute locurile de muncă actuale”. La această întâlnire sunt așteptați să participe alături de membrii Comisiei de Dialog social, conducerile societăților de pe platforma chimică vâlceană: CET Govora, Chimcomplex Borzești și Ciech Soda România, reprezentanții sindicatelor: Sodistul, Cartel ALFA, Chimistul din cadrul S.C. Chimcomplex Borzești – Sucursala Vâlcea, 2015 CET Govora, SALROCA din cadrul SNS S.A., Arnota Cariera de Calcar Bistrița, Salina Ocnele Mari, Minerilor Ocnele Mari, ca și reprezentanții instituțiilor mass-media locale”.

FACEȚI ȘEDINȚE, SĂ VĂ „PROMOVĂM”!!!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.