346 total views

Managerul general al CET Govora, demisionarul Mihai Bălan a fost făcut bucăţi de Sorin Fodoran, preşedintele Consiliului de Administraţie al CET Govora. Liberalul a declarat că timp de 10 ani societatea a funcţionat fără o strategie reală de dezvoltare, deşi avea 10, toate discutabile. Lovitura de graţie a venit din partea consilierului judeţean Dumitru Tărăşenie, tot liberal, care a declarat că CET Govora nu se afla în situaţia de faţă dacă Bălan ar fi avut ceva sânge în instalaţie şi ar fi refuzat să răspundă doleanţelor emise de factorii politici, dacă nu ar fi fost un yesman pentru toţi decidenţii politici.

Balan, acuzat că a pupat papucul politicienilor

Şedinţă cu scântei la Consiliul Judeţean, timp de două ore şi mai bine consilierii liberali au pus tunurile când pe managerul Mihai Bălan, demisionar de câteva zile, când pe preşedintele Consiliului de Administraţie al CET Govora, colegul lor de partid Sorin Fodoran, pe care l-au acuzat că nu a dat din casă toate informaţiile privitoare la cheltuielile aberante făcute de managerul Mihai Bălan. Potrivit raportului prezentat CJ, managerul Bălan a dat 8 miliarde lei vechi pentru publicitate şi alte contracte în zona aceasta şi peste 3 miliarde lei vechi pentru cheltuieli de protocol, în condiţiile în care scocietatea înregistrează pierderi de peste 650 miliarde lei vechi, iar 250 de angajaţi stau cu bagajele făcute să plece în şomaj. Raportul prezentat de Consiliul de Administraţie al CET Govora a venit la o zi după ameninţările făcute de managerul Mihai Bălan la adresa ziarelor care au scris despre tunurile date la CET. Demisionarul din fruntea CET ameninţa că va da în judecată toate publicaţiile care au ,,modificat” raportul Curţii de Conturi, o afirmaţie jenantă ţinând cont de faptul că nicio publicaţie din oraş nu şi-ar permite o astfel de gafă, mai ales atunci când datele sunt oficiale. Bălan şi-a publicat ameninţările în ziarele plătite cu contracte aberant de mari dacă suma totală ajunge la 8 miliarde de lei vechi, probabil săptămâna viitoare va ameninţa cu instanţa de judecată şi Consiliul de Administraţie al societăţii pentru datele oferite consilierilor judeţeni. Sorin Fodoran a afirmat că societatea CET Govora nu a avut niciodată o strategie reală, că toate contractele încheiate în ultimii ani sunt ,,discutabile”, deci atacabile, că societatea merge pe pierderi atât de mari încât a fost obligată să ceară amânarea rambursării creditelor şi semnarea unui contract pentru un alt împrumut care să asigure funcţionarea minelor de la Berbeşti – Alunu.
,,Pe platformă sunt 3 proprietari şi 10 strategii, dar nu se aplică niciuna. Este adevărat că cifrele arată rău, dar perspectiva este în regulă. Despre clauzele contractului de preluare a minelor nu pot să spun decât că sunt discutabile, documentaţia a fost făcută de o firmă de consultanţă şi cam varză, dar vom încerca să găsim soluţii la momentul oportun. Salarizarea trebuie făcută pe contractul colectiv de muncă sau pe regulamentul de funcţionare al CET-ului.”, a afirmat Fodoran.
Cu o strategie discutabilă, un contract dubios şi o pierdere de câteva sute de milioane de lei vechi, conducerea CET Govora a ajuns să se căciulească pentru o păsuire şi un credit nou pentru funcţionarea minelor. Societatea are de rambursat, începând cu luna aprilie, un credit de 10 milioane de euro. Nimeni n-a spus ce a gajat managerul Mihai Bălan pentru noua inţelegere cu Alpha Bank.

Tărăşenie îi urează lui Bălan…,,cale bătută”

Consilierul judeţean Dumitru Tărăşenie, membru PNL, a radiografiat perfect situaţia de la CET. Liberalul a declarat că CET-ul, ca şi Oltchim, a picat din cauza imixtiunii politicului şi a laşităţii directorilor. Tărăşenie a precizat că pentru a-şi păstra posturile directorii s-au transformat în yesmanul factorilor politici aplicând orbeşte doleanţele acestora:
,,Directorii de pe platformă au aplicat doleanţele factorilor politici fără să spună ce implicaţii au asupra economicului. Nu are sens să aruncăm vina pe alţii. Dl. Bălan a spus că şi-a data demisia din motive personale. Ştiţi că noi cu mânuţele noastre am votat să dăm energie Oltchim, cu toate că ştiam că nu vom mai recupera banii. Eu m-am abţinut. Greşeala nu este a unui partid sau a unei persoane, este a noastră pentru că şi noi ne-am dat votul. Nu-l putem ţine cu forţa pe dl. Bălan dacă nu-i convin condiţiile. Spunea că face o nouă strategie, dar nu se ştie dacă noua conducere o va accepta. Ţin să atrag atenţia că strategiile la CET Govora se schimbă cam repede şi cam des. Este vorba de modul în care abordăm noi situaţia, toţi suntem vinovaţi pentru ce se întâmplă acolo”, a precizat Dumitru Tărăşenie.

Fodoran nu crede-n lacrimi

Consilierul judeţean Ioan Liţă a plâns cu lacrimi amare, mai să provoace o inundaţie în CJ, din cauza preşedintelui Sorin Fodoran care şi-a permis să o scoată la pensie…de la pensie, pentru că era deja pensionată, din postul de director Resurse Umane.
,,M-aţi dat afară cu şase luni înainte de încetarea contractului. După 43 de ani de muncă în CET aveaţi datoria morală să-mi daţi un buchet de flori. Ce ironie, mi s-a spus că trebuie să plec cu data de 1 aprilie pentru a face loc unui individ doar pentru că este ginerele primarului Mirea. Am fost discriminată la CET tot timpul, am avut un salariu mai mic cu 15 milioane lei vechi decât al bărbaţilor, dar am trecut peste. M-aţi dat afară, pentru că dumneavoastră v-aţi dat avizul ca să aduceţi în locul meu un consilier bancar care face naveta vinerea în Bucureşti. Nici cel care stă deasupra norilor nu e suveran deasupra Codului Muncii, dumneavoastră aţi făcut-o!”, a acuzat Ioana Liţă. Fodoran a lăsat-o pe consiliera Liţă să se manifeste şi i-a replicat sec că a picat la ,,vot”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.