Loading

….vă hotărâți „bă” ce sume vreți ? Ce-ați făcut „bă” cu banii ? De ce nu aveți „bă” bani de salarii și de produse dezinfectante ? Cum să previzionezi „bă” că încasezi publicitate de 1.427.200 lei ? Cât de proști ne credeți „bă” ? De ce n-ați previzionat „bă” 1.500.000 lei ? De ce aveți „bă” rest de 200 lei ? De unde știați „bă” voi ce firme vă dau bani și cât anume ? Vedeți „bă” de ce nu vă mai suportă lumea ? Vedeți „bă” de ce consilierii nu vor să vă voteze suplimentare buget ? Pentru că miroase „bă” !!! Rău de tot !!! De ce „bă” Rădulescu nu vă dă banii ? – 500.000 lei !!! Alianța lu’ pește prăjit !!!

Se pare că SCM s-a răzgândit, nu mai are nevoie de 163.000 lei pentru drepturile salariale, ci are nevoie de 476.000 lei, chiar dacă din această sumă 20.000 lei vine din sponsorizările oferite de SC Depofarm SRL și Farmacia Băjan SRL (sumă încasată). De menționat că ambele firme aparțin fostului consilier local PER– Gabriel Băjan.

Potrivit proiect de hotărâre SCM solicită suplimentarea bugetului cu suma de 476.000 lei din următoarele motive:

– spectacolele sportive au fost interzise, ceea ce a condus la imposibilitatea vânzării și încasării veniturilor din vânzări abonamente și bilete

– activitatea sportivă atât pentru handbal, cât și pentru fotbal, necesită conform protocoalelor medicale impuse testări înaintea oricărei competiții sportive, precum și achiziția de materiale dezinfectante și de curățenie, care nu au fost prevăzute în bugetul inițial

– veniturile din servicii reclamă și publicitate au fost previzionate în sumă de 1.427.200 lei, iar încasările la data de 30. 11. 2020 au fost în sumă de 1.188.072 lei, nerealizarea fiind de 239.128 lei

– prin HCL 122 subvenția acordată din bugetul local pentru anul 2020 a fost diminuată cu suma de 1.000.000 lei

Suma este necesară pentru plata drepturilor calculate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru luna noiembrie 2020, se mai arată în „Referatul de aprobare” întocmit de Direcția Economico Financiară.

Totuși, astăzi, consilierii locali PNL și USRPLUS, au remis un comunicat de presă în care susțin că „Consiliului Local nu îi sunt puse la dispoziție documentele necesare avizării proiectelor de hotărâri, iar fără acestea comisiile de specialitate nu pot da un aviz în cunoștință de cauză.” Mai mult, printre punctele de pe ordinea de zi pentru care consilierii PNL-USRPLUS au solicitat documentația necesară se numără și rectificarea bugetului SCM – „contractele pentru activitate sportivă încheiate la nivelul clubului, ștatele pentru salarii, evidențele contabile ale cheltuielilor cu publicitatea, cheltuielile cu deplasările, cheltuielile pentru chirii, dar și situația veniturilor pentru activitatea clubului din anul 2020”.

Executivul ascunde documente, legislativul nu votează. Simplu ! Mergem așa până la anul. La anul, poate executivul (Mircia Gutău) va înțelege că este la mâna legislativului (CL) care dacă nu are toate documentele NU votează „pentru”. Pentru aceste derapaje administrative la care tot asistăm, dpndv, de vină este doar executivul. Vom vedea cine câștigă – ambiția, tupeul (M.G.) sau legea (CL). Un lucru este sigur. Cetățenii NU pierd ! NU acum. NU le lipsește nimic. Proiectele nu sunt unele fără de care aceștia nu pot trăi. Scurt !

Noi spunem așa: voi cei care îi tot criticați pe consilierii PNL-USRPLUS că nu votează nu știu ce bugete sau alte proiecte (deși ceea ce ei cer este mai mult decât normal), nu-i mai acuzați că blochează administrația, pentru că este doar o aberație care nu urmărește decât discreditarea lor și victimizarea nu a unui executiv, ci a celui care coordonează executivul – Mircia Gutău. Stimabililor, mai bine sfătuiți-l, pe edilul vostru preferat, să lase garda mai jos și să pună la dispoziția consilierilor toate documentele care stau în spatele unui proiect de hotărâre, pentru ca acesta să poată fi votat. Vrem normalitate ! Hai, se poate !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.