1,142 total views

Municipalitatea pare că reia o licitaţie cu acelaşi obiect ce a avut loc în 25 august, de data aceasta reducând cantitatea necesară de la 365 la 250 de bucăţi cu înălţimea de 50 de mm, obligând totuşi mii de şoferi să circule cu maxim 10 km/h în zonele respective.

imagine-1

La sfârșitul lunii noiembrie a anului curent, Serviciul Public Administrare și Întreținere străzi din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea a lansat achiziția publică de limitatoare rutiere pentru reducerea vitezei. Prima problemă care sare în ochi este că municipalitatea vrea să achiziționeze 250 de bucăți. Adică foarte multe.

imagine-2

A doua este că, potrivit caietului de sarcini postat pe site-ul instituției, limitatoarele vor avea înălţimea de 50 de milimetri şi nu de 40, adică limita de viteză cu care se va circula în aceste (foarte multe) zone va fi de 10 km/h şi nu de 30, aşa cum ar fi fost normal, suficient şi de bun simţ şi pentru buzunarele proprietarilor de maşini. Probabil că Mircia Gutău vrea neapărat să-i convingă pe şoferii din Râmnic să lase maşinile în parcări şi să meargă pe jos. Dar şi aici ar fi o problemă. În care parcări?

Şi în acest caz municipalitatea condusă de Mircia Gutău a ales să nu se facă o dezbatere serioasă despre inițiativă, situația nefiind comunicată și în conferințele de presă ce au urmat lansării achiziției publice. Cu atât mai ciudată este atitudinea edilului şi a subordonaţilor săi cu cât, de fapt, primăria pare că reia o licitaţie cu acelaşi obiect ce a avut loc în… 25 august şi care a avut şi un câştigător. Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei din vară, caracteristicile tehnice solicitate erau aceleaşi, diferind faţă de noua achiziţie doar numărul de bucăţi (365 faţă de numai 250 acum) şi cantităţile mari de alte piese necesare.

Râmnicenii se pot, totuși, considera avertizați prin intermediul publicației noastre că orașul va fi împânzit de limitaoare și nervii șoferilor întinși la maxim. Totodată, administrația Gutău face încă un pas pentru a duce în derizoriu inițiativa civică a tânărului inginer Bogdan Țigaret din urmă cu câteva luni. Atunci, în urma sesizărilor primite de la mai mulţi râmniceni, în special locuitori din zona Calea lui Traian Sud, fostul candidat independent la un loc în Consiliul Local (i-au lipsit nici 200 de voturi să acceadă în legislativul local) a strâns semnături pentru a pune pe masa primarului un proiect de hotărâre în baza căruia să fie montate câteva limitatoare în trei zone punctuale, în care sunt şcoli şi trafic rutier intens.

anunt-augustanunt-noiembrie

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.