Loading

Dan Şova a spus că până în 2018 s-ar putea finaliza cei 64 de kilometri de autostradă între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, spre Sibiu.

“Cei 64 de kilometri de la Piteşti la Râmnicu Vâlcea se pot face efectiv până în 2018, având în vedere studiile care trebuie făcute pe Piteşti – Sibiu. Noi suntem primii în 2013 care ne-am apucat de Piteşti – Sibiu. Pe acest tronson de autostradă nu s-a făcut niciodată absolut nimic. Eu sunt cel care am început să mişc Piteşti – Sibiu ca autostradă. Nici măcar un studiu nu este făcut acolo. Până în 2018 se pot face cei 64 de kilometri, pentru că este de fapt Piteşti – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea, având în vedere că numai studiile de fezabilitate cerute de Comisia Europeană ar trebui să ţină 24 de luni. Eu am propus să ţină doar 18 luni şi este o întreagă discuţie şi ceartă cu cei de la CE pentru că noile studii de fezabilitate nu mai sunt acele studii care se scriau până acum în birou, fără să aibă mare importanţă. Sunt studii care trebuie făcute cu foraje geo şi hidro. Trebuie schimbată filosofia de abordare pentru 2014 – 2020”, a subliniat Şova.

Acesta a mai precizat că toate proiectele de autostrăzi programate a se finaliza până în 2018 vor fi contractate până în toamna anului 2015.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.