304 total views

Primim, de ceva timp, pe mail-ul redacției ori mesaje în privat pe conturile de socializare, mai multe sesizări despre situația câinilor din Adăpostul Public Fețeni și ne este prezentată ca fiind una foarte critică. De serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân se ocupă Mihai Gheorghe – șef serviciu – angajat al Primăriei Râmnicu Vâlcea și care este acuzat de abuz de funcție.

Redăm textul integral:

”Aș vrea să vă aduc la cunoștință un alt abuz făcut de angajații primăriei puși în funcție de șefie – Mihai Gheorghe – șef serviciu gestionare câini fără stăpân. Situația câinilor din Adăpostul Public Fețeni este critic. Sunt lăsați efectiv să moară de foame, de frig, fără asistență medicală. Ajutorul din partea voluntarilor este refuzat de Mihai Gheorghe cu vehemență. Ajutorul costă în donația săptămânală de o tonă hrană uscată (granule comandate direct de la furnizor). Se refuză orice colaborare cu persoanele care vor să se implice să salveze câinii din acel iad! Refuzul  nu este arugumentat; toate adresele  înaintate primăriei nu primesc răspunsuri scrise. Acest refuz este din partea lui Mihai Gheorghe care telefonic spune NU la orice ajutor oferit!”

Stimați reprezentanți ai autorităților locale din Vâlcea

În judetul dvs s-a proclamat independența?

Aveți legi aparte?

Distinsul primar se crede stăpân?

Urmăresc imaginile apărute cu acel lagăr-adăpost de la Fețeni.

Chiar vi se rupe de legile în vigoare?

Este hobby-ul vostru să chinuiți animale?”

Așa începe o altă sesizarea pe care am primit-o pe adresa redacție spre publicare în ideea că poate autoritățile vor fi mai eficiente și se vor implica. Aici autorul sesizării consideră că ”este ilegal, imoral, să apară asemenea situații pentru că unii nu își fac treaba, fie că nu pot, fie că nu vor sau li se impune.

”Totul pe bani publici! Este incredibil ca în 2018, asemenea situtații să apară, deși toată țara și nu doar știe ce se întâmplă în adăpostul Fețeni. Și culmea, reprezentanții autorităților suferă de miserupism acut sau acționează după reguli inventate, că după lege nu se pune problema. Acum câteva săptămâni oamenii din județ erau îndemnați să ducă câinii de care vor să scape la Fețeni, ca apoi primarul să vrea să îi omoare că așa scapă el de probleme cu Curtea de Conturi. Serios? Păi dacă este așa complicat de ce să mai solicitați și din alte localități câini? Dacă se comentează pe Facebook, ștergeți ceea ce nu vă place sau aruncați vina pe Kanal D, pe animaliști. Pe bune? Stimați reprezetanți ai IPJ Vâlcea, chiar nu se poate aplica legea? Sau sunt legi speciale, aplicate doar în Vâlcea, în funcție de relațiile dintre reprezentanții Poliției și primării? Sau primar că aveți un caz de genul. Știe toată țara telenovela cu primarul înșelat de politistă? S-a depus jurământ de credință față de ilegalități, pile și relații? Am auzit că prin județul dvs. se poartă intimidări, ca în filmele cu mafioți. Este nevoie să sesizăm DGA că nu se aplică legea decât după cum ne simpatizăm sau cum ne combinăm? Apropo, sunt agenți la IPJ Vâlcea care nu știu că există o lege ce reglementează protecția animalelor”.

În conținutul sesizării autorul îi adresează câteva rânduri și prefectului:

”Stimate domnule prefect, nu vă săturați de asemenea mizerii? Nu se poate aplica legea? Singurele măsuri luate până acum au fost doar de răzbunare gen, nu mai au voie oamenii să protesteze sau să intre în adăpost. S-au oprit adopțiile? Suntem totuși în 2018!”

În atenția echiei publicației Timpul

”Vă trimit și dvs. acest mesaj în ideea că poate presa se implică și autoritățile vor fi mai eficiente. Apelăm la dvs. în speranța că poate reușiți să ne ajutați prin publicarea și mediatizarea acestui fapt. Sperăm astfel ca lucrurile să se poată schimba. Regăsiți imaginile care dovedesc că situația este scăpată de sub control. Amintiți-vă că suntem în an electoral și poate împărțeala de chipsuri nu prea mai merge”, ne transmit autorii sesizărilor care cred că în mass-media locală mai găsesc un sprijin pentru mediatizarea și rezolvarea prin aceasta a problemelor existente: astăzi Fețeni și câinii fără stăpân!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.