146 total views

Personalul de întreţinere şi reparaţii al Apavil – Centrul de Exploatare Vest a executat o serie de lucrări în ultima perioadă în întreaga arie de operare.

Apavil_Interventie2

Astfel, în sectorul Băile Govora s-a intervenit în vederea eliminării pierderilor de apă pe str. Tudor Vladimirescu (reţeaua de distribuţie apă potabilă Ø219 – săpătură manuală şi umplutură, montat colier mecanic) şi în comuna Păuşeşti Otăsău – Cernelele (conducta PEHD De63).

La solicitarea utilizatorilor, au fost înlocuite apometre defecte în Buneşti şi Păuşeşti Otăsău. Au fost prelevate probe pentru monitorizarea calităţii apei pe reţeaua nouă preluată în satul Cernelele din Păuşeşti Otăsău şi s-a verficat funcţionarea staţiei de repompare. De asemenea, a fost monitorizată funcţionarea grupurilor de pompare şi repompare apă potabilă din Păuşeşti Otăsău şi Buneşti. În zona parcului central din Băile Govora şi în Buneşti au fost decolmatate, curăţate şi spălate reţelele şi căminele de canalizare. Lucrări similare au avut loc şi în zona Hotelului Palace, în plus fiind identificate căminele de canalizare şi ridicate ramele acestora la nivelul carosabilului. Au început lucrările de înlocuire a reţelei de distribuţie a apei potabile prin montarea a 200 ml de conductă PEHD De63 pe str. T. Vladimirescu (zona Goscom – Băile Govora). Nu în ultimul rând, s-a intervenit la postul de transformare PTA 630 kva, în vederea înlocuirii transformatorilor de curent la staţia de apă Barcane – Păuşeşti Otăsău.

În sectorul Horezu au fost decolmatate şi curăţate manual grătarele şi prizele de suprafaţă Vaideeni, Izvorul Rece, Romani şi Râmeşti. S-au făcut intervenţii în vederea eliminării pierderilor de apă la branşamentele individuale în comuna Măldăreşti (conducta din  oţel Ø89 – săpătură manuală şi umplutură, sudură electrică), pe str. Eroilor din Horezu (săpătură manuală şi umplutură, înlocuirea unui cot PEHD De32) şi în satul Romanii de Jos (au fost înlocuite piesele defecte la branşament). De asemenea, în satul Urşani din Horezu a fost repoziţionat un cămin de apometru la limita de proprietate. Au fost decolmatate, curăţate şi spălate reţeaua de canalizare şi căminele pe str. Al. I. Cuza din Horezu, precum şi cele din Vaideeni – DJ665. În această ultimă localitate a fost deviat traseul reţelei de alimentare cu apă PEHD De63 în zona tuburilor de beton Ø1.000 montate de constructor la reabilitarea DJ 665 – Izvorul Rece. În plus, în pe str. T. Vladimirescu din Horezu, în zona hanului turistic, a fost înlocuită o conductă din oţel uzată amplasată pe proprietăţi private, prin montarea unei conducte de alimentare cu apă PEHD De63.

În sectorul Băbeni s-a procedat la monitorizarea zilnică a funcţionării staţiilor de apă Predeşti şi Corbi (comuna Nicolae Bălcescu), a staţiei de epurare Valea Bălcească, a staţiei de apă Şirineasa şi a staţiilor de epurare Şirineasa şi Slăviteşti. De asemenea, au avut loc intervenţii în vederea eliminării pierderilor de apă pe reţeaua de distribuţie a apei potabile situată în Băbeni  (str. Calea lui Traian şi Petrolului), fiind înlocuite şi piesele defecte la o serie de branşamente individuale.

Activitatea săptămânală din sectorul Băbeni a mai vizat: înlocuirea apometrelor la o serie de abonaţi din comunele Şirineasa şi N. Bălcescu; monitorizarea zilnică a funcţionării staţiilor de pompare şi repompare Romani – Pădureţu (Băbeni); igienizarea prin cosire a vegetaţiei la staţia de epurare Valea Bălcească – N. Bălcescu; decolmatarea, curăţarea şi spălarea staţiilor de repompare ape uzate în Şirineasa şi N. Bălcescu.

Nu în ultimul rând, au fost urmărite lucrările de săpătură mecanică la montarea conductelor de transport şi distribuţie apă potabilă pe str. Dragoş Vrânceanu, Bistriţei şi Calea lui Traian precum şi a branşamentelor individuale pe str. Ungureni şi Bistriţei, a reţelei de apă şi canalizare pe str. Calea lui Traian şi a racordurilor de canalizare din zona blocurilor (lucrări executate pe POS Mediu de către SC Govora SA şi SC Stema SRL).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.