Loading

...locală municipală nu credem că aduce 2022, dar aduce noi disensiuni între viceprimarul Virgil Pîrvulescu și primarul Mircia Gutău. Ambii, se pare că nu vor lăsa garda jos și vor merge mai departe împreună, dar separat, lucru dovedit în ședința extraordinară care a avut loc, luni 17 ianuarie, când și unul și altul au avut argumente total diferite cu privire la anumite proiecte ce se regăseau pe ordinea de zi a ședinței.

Un proiect cu surprize a fost cel care se referea la „stabilirea unor măsuri în vederea constituirii și recuperării cotei de participare a asociațiilor de proprietari la lucrările de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe”. Virgil Pîrvulescu susține că Mircia Gutău, când nu are argumente și nu înțelege complexitatea subiectelor supuse dezbaterii, știe doar să jignească, utilizând mereu cuvintele “habar nu ai”, adăugând că totul este posibil pentru că există o lipsă de educație și carențe uriașe în pregătirea profesională.

Nu am aprobat modalitatea prin care s-a încercat introducerea taxei de reabilitare termică întrucât am fi încălcat legea și am fi preluat asupra noastră, responsabilitatea plăților efectuate de către Primărie pentru firmele de casă! Pe scurt, nu există o procedură aprobată pentru recuperarea sumelor achitate din creditul angajat de Primărie pentru cota parte cuvenită asociațiilor de proprietari, beneficiare ale reabilitărilor, rezultând că plățile dispuse, au fost efectuate ilegal! Ilegalitatea este dată de faptul că aceste plăți efectuate în contul cotei parte ce revine asociațiilor de propietari, era necesar a fi aprobate înainte de către Consiliul Local!

În același context, viceprimarul Pîrvulescu consideră că invocarea, de către aparatul executiv al Primăriei, a HCL 188/76/2016, este nelegală deoarece aceasta face referire la finanțare prin POR 2014-2020, iar finanțarea este efectuată în baza OUG 18/2009. Mai mult, valoarea acestor lucrări, cu o valoarea uriașă pentru cetățeanul de rând, ar putea conduce în viitor la creșterea impozitelor! Pîrvulescu, pe cei interesați, îi sfătuiește să citească Art. 457, pct. 9, din Codul Fiscal, aprobat prin Legea 227/2015, iar organele de cercetare penală să se autosesizeze, așa cum au făcut de fiecare dată la postările anumitor ziariști, plătiți din fondurile publice!

Noi credem că Primăria Râmnicu Vâlcea este instituția care studiază atitudinile și comportamentele tuturor celor care se află în ea, dar și a grupurilor, o instituție în care activează Virgil Pîrvulescu și Mircia Gutău care se află într-o continuă incompatibilitate administrativă. Această ramură politico-administrativă, iată, la fiecare 4 ani, ne arată succesul sau eșecul unora din perspectiva relațiilor pe care și le stabilesc, dar și a valorilor care ghidează autoritatea publică în gestionarea treburilor comunitare.

Ceea ce se întâmplă în administraţia publică locală, și nu vorbim aici doar de Râmnicu Vâlcea, are un impact profund asupra cetăţenilor. Totuși, când într-o primărie domină legalitatea, e clar că instituţia se bucură de cea mai mare libertate și se naște sigur spiritul de independență și demnitate. Când domină ilegalitatea, adio liniște și bun-venit furtună.

În loc de concluzii,

Peste tot în lume există administraţii locale eficiente, rentabile şi administraţii ineficiente, falimentare. Succesul sau insuccesul lor vine de la resursele financiare sau stilul managerial practicat.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.