414 total views

Ca de obicei, să pără mai ”cu moț” și să ne arate cine este el în fața lui, iar s-a grăbit și a trântit niște hârtii oribile, se vede și din imagini, și vrea să le considerăm ca fiind oficiale. Alo! Domnule deputat, Legea se aplică de pe documente oficiale, nu de pe fițuici!

Halal hârtii! Câh! Reveniți cu cele Oficiale!

Cu siguranță, datorită articolului nostru , deputatul Neață s-a ambiționat și a făcut rost de lista cu S.I.R.U.T.A. ( lista cu Unitățile Administrativ-Teritoriale (Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial – Administrative – S.I.R.U.T.A.) ce cuprinde zona de 8 Km în jurul localității Râmnicu Vâlcea și a localităților componente, ca cetățenii proaspăt pensionați să poată beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani mai devreme fără penalizare.

 

Acum, deși pe o rețea de socializare deputatul a scris – ”…chiar dacă au existat și anumite persoane care au pus la îndoială punerea în practică a legii, știu că dumneavoastră ați avut încredere în mine și pentru asta vă mulțumesc”., și sigur s-a referit la conținutul articolului publicat de noi, se pare că acesta nu a înțeles mesajul nostru. Nu am făcut altceva decât să tragem un semnal de alarmă că trebuie să continuie ce a început. Referitor la ce am scris noi”…dacă deputatului Neață ”i s-a urcat la cap” succesul și s-a pus pe tânjeală, se pare că se va îmbogății cu ceva procese, dacă viitori pensionari vor face pasul către instanța de judecată”, pentru că sigur asta l-a deranjat, ca și titlul de altfel, la fel, îi transmitem că nu suntem publicația domniei sale, cum nu suntem nici a altora și încercăm să fim cât mai obiectivi în relatarea informațiilor.

Că dumnealui nu știe ce fel de legi sunt în Parlament dar le votează, el se face de râs, că are doar articole comandate care îi fac rău (sigur nu va înțelege la ce facem referire, dar nici nu ne interesează să-i spunem), că nu răspunde la telefon decât ziariștilor care-l preaslăvesc, e decizia domniei sale și i-o respectăm. Dar, trebuie să înțeleagă și că atunci când noi vom sesiza lucruri mai puțin bune sau bune pe care le face, le vom semnala la fel de obiectiv, iar unul dintre ele stă chiar la baza acestui articol.

Și pentru că suntem obiectivi, iar deputatul nostru ”a fost sărac” în explicațiile postate pe pagina oficială pentru că nu vrea, nu știe, nu-l interesează sau poate știe, dar atunci ne întrebăm de ce nu a explicat, vă spunem noi ce anume trebuie să mai știți, chiar dacă lista există.

”Pentru că am primit foarte multe mesaje de la dumneavoastră, prin diferite căi de comunicare, astăzi, dragi vâlceni, vreau să vă dau răspunsul concret și clar cu privire la întrebările pe care mi le-ați adresat. Amendamentul pe care l-am depus și care a devenit lege, în ce privește reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizare a persoanelor care au locuit minim 30 de ani în zonele cu poluare remenentă în municipiului Râmnicu Vâlcea și pe o rază de 8 km în jurul acestuia, se aplică!”, scrie deputatul, dar clar, pentru că asta se înțelege din text, îi îndrumă pe beneficiari, de mâine, către Casa de Pensii. Greșit!

Astfel, venim în întâmpinarea viitorilor pensionari și le atragem atenția că dacă au citit explicațiile deputatului nu trebuie de mâine să dea buzna la Casa de Pensii pentru aplicabilitatea reducerii de pensionare, deoarece mai sunt pași de făcut până la aplicarea efectivă. Undeva în jurul datei de 15 noiembrie ar putea, dar nu e sigur, într-adevăr ca vâlcenii să beneficieze de reducerea de vârstă la pensionare, deoarece ”încă nu există programul informatic în baza căruia funcționarii publici activează pe dosare și astfel nu avem deocamdată aprobarea de la Casa Națională de Pensii Publice, chiar dacă noi știm cum trebuie să operăm în sistemul informatic, ne-a explicat directorul Andreescu Gabriel de la CJP Vâlcea. Mai mult, S.I.R.U.T.A., care va fi anexă la lege, nu este la ora actuală publicată în Monitorul Oficial al României, iar dacă era, deputatul ar fi făcut public acest lucru, ca și lista.

Acum, de ce 4 (patru) comune din județul Argeș, cu satele aferente, fac parte din această listă? Păi vă spunem noi de ce credem, fără să-l sunăm pe deputat să ne explice, că nu are rost. Așa cum am menționat mai sus, nu răspunde la telefon și nici noi nu insistăm să-l mai sunăm pentru că ”îi dăm o prea mare valoare cerându-i explicații!”, am citat dintr-un contemporan vâlcean.

Este clar că punctul de plecare ce cuprinde zona de poluarea remanentă nu s-a făcut de la sursa de poluare, ci de la punctul 0 (zero), adică Centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, ceea ce nu este corect. Am putea spune că județul Vâlcea, are pe teritoriul lui în chirie comunele argeșene – Cepari, Ciofringeni, Poienarii de Argeș și Tigveni, pentru ca zona de poluare remanentă să se extindă până la acestea și implicit să le includă în listă.

Să se fi băgat peste ”legea Neață”, noul consilier personal al primarului Gutău Mircia, Tudor Pendiuc, fost primar de Pitești? Asta să fie una din ”legăturile dubioase” cu acest consilier care ”sătul de ziariştii incomozi din Argeş, care nu-l scoteau din “penal” şi “puşcăriaş” şi supărat pe ALDE şi PSD că nu i-au găsit şi lui, un post de Doamne-ajută”, ”s-a aciuit aici?”

Cum să pui Argeș pe lista cu Vâlcea? Să răspundă Neață! Sau Adrian Mugioiu, cel care a făcut toate diligențele necesare de care astăzi se bucură doar …Neață!

Stați aproape! Noi informații despre ”mecanicii” din ABA Olt în ediția de luni,13 noiembrie.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.