Loading

În județul Vâlcea, coaliția PNL-PSD este nefuncțională, relația dintre liderul liberal și cel social- democrat fiind una rece dintotdeauna, acum organizația județeană liberală căutându-și chiar și alți aliați.

Liderul PNL, Cristian Buican, insistă și spune că președintele de județ, Constantin Rădulescu, care este și președintele PSD Vâlcea, reprezintă „mafia PSD care distruge județul Vâlcea cu gașca pRădulescu”.  Se pare că deputatul liberal are informații clare care-i demonstrează că „drumul Loviștei este pus în pericol de incompetența sau rea-voința președintelui C.J. Vâlcea, Constantin Rădulescu”.

Cristian Buican spune că:

Guvernul României, condus de premierul liberal a aprobat prin Programul Anghel Saligny, suma de 119.122.996,20 lei (aproximativ 22 milioane euro) pentru modernizarea drumului județean 703 H , Câineni-Boișoara- Titești-Perișani!!! Această sumă este suficientă pentru a moderniza întregul drum de la Câineni până la Perișani. Licitația pentru proiectare și execuție trebuie făcută de Consiliul Județean Vâlcea, proprietarul acestui drum. Din păcate, iată ca se apropie doi ani de când această sumă a fost aprobată și Consiliul Județean Vâlcea nu întreprinde nimic pentru a realiza acest proiect, adică pune în pericol modernizarea în întregime a acestui drum de la limita cu județul Argeș până la intersecția cu DN 7, prin pierderea finanțării!!! Legea prevede că dacă nu se semnează contractul în termen de 2 ani de la aprobare se pierde finanțarea!!! pRădulescu are pretenția să ia voturi din localitățile din Țara Loviștei!!! Hai să fim seriosi! Nu cred că gospodarii din Perișani, Titești, Boișoara și Cîineni se lasă ața de ușor păcăliți de MAFIA PSD-istă!!!”

Trebuie amintit că, în 2022, din DJ 703 H a fost asfaltat un sector de drum de 1,3 km, pe raza comunei Perișani, iar pentru modernizarea în întregime CJ VL a depus un proiect în vederea finanțării pe PNI „Anghel Saligny”, promovând suma de peste 110 milioane lei, pentru 31,3 km, iar până la aprobarea proiectului se va asfalta kilometru cu kilometru, cu bani de la buget. Rădulescu, la jumătatea lunii februarie, evidenția faptul că încep lucrările la drumul Loviștei – DJ 703 H, argumentând că în bugetul pe anul 2024 a prevăzut cca 26,5 milioane de euro pentru demararea mai multor investiții în infrastructura rutieră, inclusiv pentru DJ 703 H.

Pe DJ 703 H, în 2024, pietre, nu asfalt!

Da, vor începe lucrările pe acest drum, doar că în propunerea privind programul lucrărilor de întreținere, pe anul 2024, găsim că un traseu de 5 km din DJ 703 H, cu o valoare de 90.000 lei va beneficia de lucrări de întreținere cu material, atenție!, PIETROS!!! Deci, NU ASFALTARE Cetățenii vor înțelege că se asfaltează, dar până la terminarea lucrărilor, când se va putea observa că era vorba doar de pietruire drum și nu de asfaltare, alegerile deja sunt în toi, dacă nu și terminate, și PSD sare în sus de bucurie că-și va primi foarte multe voturi din Țara Loviștei, pentru atenția acordată acestui tronson de drum liberal!!! S-ar putea să nu!

Revenind la reabilitarea și modernizarea întegrală a DJ 703 H, adică 31 km drum existent pe teritoriul județului Vâlcea, Buican susține că proiectul deși a fost aprobat cu suma de aproximativ 22 milioane de euro, Rădulescu nu scoate la licitație proiectarea și execuția, riscând să piardă finanțarea! Intențiile de modernizare a DJ 703 H au început în luna octombrie 2021, când consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnici pentru depunerea a trei proiecte privind modernizarea unor drumuri județene, între care și fostul drum național de pământ DN 7D, în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.

Consilierii au votat banii, dar banii nu sunt!

Proiectul de hotărâre ”privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții DJ 703 H, precum și a sumei de finanțare de la bugetul local” existent pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 12 februarie 2024, consilierii județeni, la propunerea președintelui Rădulescu, ținând cont de referatul acestuia, văzând adresa din iulie 2022, a Ministerului Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației (MDPLA), înregistrată la CJ Vâlcea, precum și adresa Asocierii Edil Pro Construct SRL – Eupro SRL, din 12 ianuarie 2024, dar și contractul încheiat între Județul Vâlcea și Asocierea mai sus amintită, luând în considerare și Raportul de Specialitate al Direcției Generale Tehnice, din 6 februarie 2024, precum și avizele comisiilor de specialitate, aprobă documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 703 H” aprobat pentru finanțare prin PNI „Anghel Saligny”, întocmită de Asocierea Edil Pro Construct SRL – Eupro SRL.

Așadar, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții amintit, devizul general aferent acestuia, dar și finanțarea de la bugetul local, a sumei de 60.000.000 lei, reprezentând categoriile de cheltuieli care revin CJ Vâlcea. Reabilitarea și modernizarea integrală a DJ 703 H, adică cei 31 km, are un cost de 120.000.000 lei – valoare susținută de Ministerul Dezvoltării și 60.000.000 lei – valoare susținută de CJ Vâlcea. Valoarea totală a investiției fiind de 180.000.000 lei (cca 22 milioane euro). De menționat ca sumele au fost rotunjite, pentru o mai bună reținere.

Numai că, surpriză!, suma de 60.000.000 lei a fost aprobată doar pe hârtie, aceasta, de fapt, nu se regăsește în bugetul structurat și deja votat pentru anul 2024. Surse demne de încredere ne asigură că suma nu este prinsă în bugetul 2024, iar până la rectificare buget e cale lungă. Mai mult, se pare că Rădulescu nu a gândit să împartă această sumă și anul acesta să aprobe măcar o parte din aceasta, dacă integral nu se putea. Vorbim totuși de o cofinanțare foarte mare, cum până acum CJ Vâlcea nu a mai avut la nici un alt proiect finanțat cu fonduri externe.

În cazul în care beneficiarii nu transmit documentele necesare încheierii contractelor de finanțare în termen de 2 de zile de la aprobarea listelor obiectivelor de investiții, obiectivul de investiții pentru care nu au fost transmise documentele va fi eliminat din listă”, se arată în adresa transmisă de Ministerul Dezvoltătri către Consiliul Județean Vâlcea, în iulie 2022, adresă prin care CJ Vâlcea a fost informat că a fost aprobat pentru finanțare „Reabilitare și modernizare DJ 703 H”, cu suma solicitată de 120.000.000 lei (sumă rotunjită)

Probabil, CJ Vâlcea nu a transmis documentele solicitate în adresă de Ministerul Dezvoltării și ăsta să fie motivul pentru care deputatul Buican Cristian susține că Rădulescu nu a întreprins nimic în acest sens și riscă să piardă finanțarea, timpul fiind extrem de scurt (iulie 2024!) pentru etapele necesare încheierii unui contract de proiectare și execuție.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.