77 total views

Datorită vicepremierului Gabriel Oprea, ieri, comuna Vaideeni a primit primul transport de 7 construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazare temporară a celor 20 de familii care şi-au pierdut casele. Astăzi, urmează să ajungă în aceeaşi comună şi celelalte 13.

Pentru a asigura sinistraţilor un adăpost până la construcţia unor noi case, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, s-a adresat viceprim ministrului GABRIEL OPREA, ministrul Administraţiei şi Internelor, rugându-l să asigure un număr de 20 de construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazarea temporară a celor 20 de familii care şi-au pierdut casele. O rugăminte asemănătoare a fost transmisă şi conducerii Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale de unde, prin preşedintele acesteia, Dan Cornel Baranga, s-a primit în aceeaşi zi răspunsul că solicitarea primită de la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea va fi satisfăcută în regim de urgenţă. Într-adevăr, în dimineaţa zilei următoare, marţi 5 august a.c., s-a primit informaţia că un prim trailer încărcat cu 7 case modulare dotate cu cazarmamentul necesar (paturi, saltele şi cearşeafuri) a pornit la drum spre comuna Vaideeni, se arată într-un comunicat de presă remis de CJ Vâlcea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea spune că “aşa cum sunt dator să mulţumesc Guvernului, personal viceprim ministrului Gabriel Oprea, în aceeaşi măsură şi cu aceeaşi recunoştinţă adresez mulţumiri directorilor şi angajaţilor de la RAJDP, APAVIL, ABA Olt, Direcţia Silvică şi din celelalte unităţi economice care ni s-au alăturat şi au acţionat cu exemplară responsabilitate la ştergerea urmelor dureroase lăsate de calamităţile naturale”.

Peste 50 de militari, cu 11 mijloace tehnice, continuă misiunile de sprijinire a populaţiei afectate de inundaţii, la solicitarea autorităţilor locale din judeţele Vâlcea, Argeş, Dolj şi Olt. Şase autotrailere ale M.Ap.N. transportă locuinţe modulare din localitatea Dridu, Ialomiţa, la Vaideeni, judeţul Vâlcea, se arată într-un comunicat de presă de pe portalul comunicatedepresa.ro

Din 29 iulie până în prezent, aproximativ 650 de militari ai Armatei României, cu 75 de mijloace tehnice din dotare, au executat 34 de intervenţii în judeţele Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, Dolj, Olt şi Timiş. Misiunile au avut ca scop evacuarea de persoane aflate în pericol, transportul de apă, alimente şi bunuri de primă necesitate, consolidarea de diguri, deblocarea şi reabilitarea căilor de acces.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.