Loading

…pentru că Ministerul Educației a adoptat noi criterii privind acordarea burselor, prin care bursa de merit va fi acordată de la 9.50, contrar vechilor criterii, tăind astfel bursele a sute de mii de elevi ( https://www.edupedu.ro/oficial-bursele-de-merit-nu-se-mai-acorda-elevilor-sub-media-950-fata-de-850-cum-era-pana-acum-iar-cele-de-studiu-sunt-conditionate-de-media-750-in-loc-de-700-bursele-sociale-se-acorda-inclus/ ).

Așadar, astăzi, elevii vor organiza o grevă în semn de protest faţă de tăierea burselor! Ca răspuns, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari” se alătură grevei naționale inițiată de Consiliul Național al Elevilor prin care elevii vor purta negru în semn de „doliu pentru educație” în această saptămână. Demersul se va concentra astăzi, începând cu ora 10:10, când elevii se vor strânge în curtea școlii pentru a-și arăta unitatea.

Cu toate astea, în urma protestelor organizate de asociaţiile de elevi, în mai multe județe, Ministerul Educaţiei a anunţat că nu va schimba noile criterii de acordare a burselor.

“În 2022 am diferenţiat bursele pe categorii, sunt şase categorii de burse, nu este doar bursa de merit. Bursa de performanţă – 500 de lei, bursa de merit – 200 de lei, bursa de studiu – 150 de lei, mai mult decât a fost anul trecut bursa de merit, iar bursa de studiu se dă tuturor elevilor care îndeplinesc condiţiile şi au medie peste 7,50. ( …) A patra categorie este bursa socială unde am crescut de la câţiva lei la 100, iar acum este 200 de lei, să fie direcţionată către acei elevi care sunt într-adevăr în dificultate. A cincea categorie este bursa profesională – 100.000 de elevi beneficiază de bursă profesională, tot de 200 de lei pe lună, iar a şasea categorie este bursa de ‘Bani de liceu’ – 250 de lei pe lună, alţi 23.000 de elevi pot beneficia. În total 660.000 de elevi vor beneficia în anul 2022 de bursă”, a spus Cîmpeanu duminică, la Digi 24.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.