472 total views

…și nu putem decât să ne exprimăm regretul pentru faptul că funcția pe care politic o deține, l-a adus în atenția noastră, în ultimul an, doar cu titluri negative pe paginile online și print ale publicațiilor naționale. Acuzația de hărțuire și de prejudicierea intereselor statului vine din partea angajaţilor Serviciului Juridic din Romsilva – instituţia care administrează pădurile statului – care îl acuză că îi hărţuieşte pe cei care reprezintă instituţia în procese.

Așadar, vâlceanul nostru care a ajuns la conducerea Romsilva, și care în luna octombrie a împlinit un an de directorat, a ajuns „vedetă” în media națională fiind criticat aspru de ONG-uri în domeniu, dar și de publicații axate în mare parte pe anchete, tot în domeniu. Aproape toate aceste articole și anchete care au privit activitatea Romsilva ne-au fost aduse în atenție de unii sau alții, exact ca și cel de astăzi, despre hărțuire.

În urma multora dintre articolele apărute, Mihăilescu a fost contactat de către TdV pentru un punct de vedere sau pur și simplu pentru a-l întreba dacă este așa cum scriu publicațiile respective, fără a publica, în urma declarațiilor, de cele mai multe ori, un articol de presă. Mai mult, semnatara acestui articol s-a deplasat și la sediul Romsilva, invitată fiind de Mihăilescu, pentru a verifica documentele despre cele publicate și despre care puteți citi

AICI 

AICI

AICI

AICI

Totuși, în spațiul online sunt zeci de articole negative, și de la alte publicații nu doar din domeniu, despre Romsilva sub mandatul Mihăilescu și observăm astfel că probleme la regie sunt foarte multe. Deși vâlceanul nostru până acum a făcut față cu brio, cel cu hărțuirea, în opinia noastră, este foarte îndrăzneț. În discuțiile purtate, i-am atras atenția că a ajuns să fie criticat nu pentru că are cineva ceva cu domnia sa, ci pentru că regia este o instituție despre care s-a scris dintotdeauna, fiind în ultimii 20 de ani condusă doar de oamenii de casă ai baronilor politici și care au apărat evident interesele grupurilor și nimic altceva. Pe românește au furat de au stins și au averi colosale și ei și acoliții lor și nu o spunem noi, drept dovadă stau sutele de articole din mediu online și nu numai, articole pe care le poate citi cine dorește.

Mihăilescu nu a scăpat nici el de acuzații gen – „omul de casă al șefului PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, numit la șefia Romsilva în octombrie 2018 la cererea lui Liviu Dragnea, ca răsplată pentru faptul că organizația PSD Vâlcea l-a susținut în confruntarea din septembrie 2018, cu puciștii Paul Stănescu, Gabriela Firea și Mrian Neacșu. Numirea lui Mihăilescu la conducerea Romsilva s–a făcut la doar doi ani de la numirea precedentului director general, deși mandatul stabilit de Consiliul de Administrație era de patru ani, conform ordonanței 109 privind guvernanța corporativă. Dragnea și-a asigurat susținerea a zeci de lideri locali, promițându-le la schimb posturi în administrația centrală și locală, sinecuri pentru rude/soții sau apropiate, precum și contracte pentru firmele de casă”.

Când ești pus și impus politic și ajungi să schimbi mersul unei instituții către calea pe care o consideri că este dreaptă și corectă și angajații nu aprobă acest lucru pentru că erau învățați cu alte metehne, ajungi, iată, să fii acuzat de hărțuire și prejudicierea intereselor statului, o acuzație extrem de gravă și care ar impune pe loc demisia. Însă, Mihăilescu, suntem convinși că nu-și va depune nici o demisie și va trece și peste aceste acuzații, cum a trecut și peste celelalte. Insă, asta nu-l scutește de a ieși public și a demonta acuzele ce i se aduc, ba chiar este obligat să remită un comunicat în acest sens și pe care îl așteptăm în cel mai scurt timp.

Când și-a preluat mandatul, Mihăilescu a găsit o regie plină de probleme pe care acum încearcă să le pună la punct, deși un an e puțin, mai are nevoie de cel puțin înca un an pentru a putea ca cineva să-l acuze că a făcut și a dres. Abia dacă s-a dezmeticit bine cu ce se mănâncă Regia, când să se apuce și de măgării? Deci, toate problemele evidențiate prin articole de presă nu credem că au apărut peste noapte, ele existând din vechiile conduceri și pe care, vrea nu vrea, Mihăilescu trebuie să și le asume și să le rezolve chiar dacă este acuzat de una sau alta.

În luna octombrie 2019, Mihăilescu a susținut la Râmnicu Vâlcea o conferință de presă dedicată primului an de activitate din fruntea Romsilva. A considerat că dacă de aici a plecat, primul an de activitate dorește să-l împartă cu mass-media locală care i-a fost alături în cei 6 ani de director la Direcția Silvică Vâlcea, dar care acum, nu am înțeles de ce, dar nu i-a mai fost alături. Adică ne-am numărat pe degete cei care am participat. O conferință pe care nu am mediatizat-o, directorul Mihăilescu știe de ce.

Redăm mai jos textul publicat de epochtimes-romania.com și G4Media.ro,

„Astfel, potrivit unui memoriu trimis Consiliului de Administraţie, consultat de G4Media.ro, angajaţii susţin că directorul Mihăilescu a dat dispoziţii pentru retragerea unei plângeri penale într-un dosar cu miză de 43.227 de hectare de pădure, proprietatea statului român. Nu în ultimul rând, juriştii din instituţie îl acuză pe directorul regiei autonome că îi umileşte din cauza refuzului lor de a semna o asociere dezavantajoasă pentru Romsilva. ”Acţiunile de bullying şi mobbing au continuat cu refuzul dvs de a ne aproba cazarea la hoteluri/pensiuni atunci când mergem în delegaţie la diverse instanţe din ţară, astfel că suntem nevoiţi să dormim în spaţii insalubre, pline de insecte sau să ne plătim singuri cazarea, deşi mergem în instanţe să apărăm interesele Romsilva”, se arată în memoriu. Angajaţii susţin că sunt supuşi unui tratament continuu de ”hărţuire, stres, umilire, discreditare şi discriminare”.

ÎN OPINIA NOASTRĂ, COSTICĂ RĂDULESCU I-A FĂCUT CEL MAI MARE RĂU LUI GHEORGHE MIHĂILESCU, ATUNCI CÂND A DECIS „SĂ-L ARUNCE” ÎN FRUNTEA REGIEI 

ÎN SCURT TIMP VOM PREZENTA O OPINIE A DIRECTORULUI MIHĂILESCU CU PRIVIRE LA O PROBLEMĂ DE INTERES LOCAL

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.