211 total views

Şomajul din România a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani , în condiţiile în care numărul de salariaţi din economie, atât cei plătitori de taxe şi impozite cât şi cei care lucrează “la negru”, este similar cu cel înregistrat la începutul anului 2004, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
Totodată, specialiştii în recrutare spun că mediul privat nu are resurse pentru a finanţa investiţii majore care să ducă implicit şi la creşterea numărului de noi locuri de muncă.
În acest context, Guvernul susţine că în ultimul an s-au creat 100.000 de noi locuri de muncă , însă datele Statisticii arată că o mare parte dintre acestea sunt în realitate locurile de muncă din economia subterană care au început să fie fiscalizate după perioada de criză în care tendinţa era una opusă.
Mai mult, reprezentanţii Executivului susţin că rata record a şomajului, de 7,6%, calculată de INS, nu este cea reală, dar şi că numărul persoanelor fără locuri de muncă a crescut în urma rezultatelor de la Bacalaureat.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.