155 total views

În toată perioada campaniei electorale am urmărit cu atenţie dezbaterile televizate în care analiştii politici, dar mai ales „părerologi” de ocazie, şi-au exprimat nedumerirea şi uimirea faţă de tonul civilizat pe care l-a folosit candidatul social-democrat Victor Ponta, fără să se lanseze şi să răspundă în aceeaşi termeni scandaloşi cu care l-au atacat adversarii liberali.

De fiecare dată, Victor Ponta s-a manifestat cu eleganţă şi corectitudine, cu seriozitate şi înţelepciune abordând exclusiv probleme care ţin de misiunea unui şef de stat, respectiv probleme de politică externă, de securitate naţională, de economie sau reformă constituţională. La tiradele celor din staff-ul lui Klaus Iohannis, dornici, ca şi preşedintele încă în exerciţiu, să cultive scandalul şi discordia cu orice preţ, Victor Ponta a ignorat cu foarte mult bun simţ atacurile împotriva sa şi a preferat să vorbească exclusiv despre excelenţa românească în toate domeniile şi să afirme grijile şi preocupările sale de a găsi cele mai bune soluţii la toate împrejurările naţionale şi internaţionale. S-a văzut clar în tot acest timp că Victor Ponta a făcut din campania electorală un concurs între competitori şi clasa politică, promovând în toate ocaziile şi situaţiile idei şi principii menite să determine dezvoltarea ţării şi bunăstarea românilor.

Mari personalităţi europene şi internaţionale care au vorbit despre actuala economie românească nu şi-au ascuns admiraţia şi au evidenţiat în termeni elogioşi faptul că în România – ca să-l citez pe unul dintre membrii delegaţiei FMI – „se simte un echilibru pozitiv pe care este greu să-l regăseşti în multe alte părţi ale Europei”.
Negările vehemente ale adversarilor nu pot ascunde faptul că, în calitatea sa de prim-ministru, Victor Ponta a urmărit permanent ca dezvoltarea economică a României să se bazeze pe calitatea deciziilor guvernamentale, pe deschidere, competitivitate şi flexibilitate, pe politici şi priorităţi strategice. Arta guvernării de care a dat dovadă primul ministru Victor Ponta confirmă că acelaşi orizont îl poate deschide şi de pe poziţia de preşedinte al României.
Candidatul la preşedinţie VICTOR PONTA a dovedit cu prisosinţă, în calitate de prim-ministru, că poate să-i unească pe români, să construiască un stat puternic, să pună în valoare competitivitatea şi performanţa românească.
Cred că românii s-au săturat de scandaluri şi de ură, că de ei depinde să se pună o dată capăt stărilor conflictuale, să aducă pacea, liniştea şi înţelegerea între oameni, să fie corect şi motivat atraşi la construcţia şi dezvoltarea ţării.
Pentru a împlini toate aceste deziderate nu mai trebuie decât un singur lucru: să iasă duminică la vot pentru a sancţiona ceea ce trebuie sancţionat şi să aleagă în fruntea ţării pe cel care întruneşte speranţele şi încrederea lor, adică pe VICTOR PONTA.

Dr.ing. ION CÎLEA
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.