94 total views

Săptămâna trecută a marcat o suspendare temporară a ostilităţilor între conducerea judeţeană PDL Vâlcea ( troica Bulacu-Vâlcu-Ungureanu) şi fosta conducere a Organizaţiei Municipale Rm. Vâlcea, reprezentată de Romeo Rădulescu. Pe post de “rabin”, a fost invitat eurodeputatul Marian Jean Marinescu, cel care trebuia să creeze echilibru între cele două părţi beligerante.

“Marele război” s-a dovedit a fi în cel mai pur stil balcanic, o luptă pe la colţuri, cu şuşoteli demne de nişte tăntici de la ţară şi nu de nişte “vaşnici bărbaţi politici”, aşa cum doresc distinşii noştri pdl-işti, să fie consideraţi.
Mai pe româneşte, preşedintele judeţean Romulus Bulacu, nici n-a dat, nici n-a luat, în sensul că nu a avut curajul să meargă până la capăt cu măsura de desfiinţare a Organizaţiei Municipale, probabil speriindu-se de propriul gest, cum ceilalţi doi susţinători, respectiv, domnii Vâlcu şi Ungureanu, nu au dorit să fie asemuiţi cu celebrii inchizitori – Icnaţiu de Loyola sau Torquemada.

În ceea ce-l priveşte pe “pedepsitul “ Romeo Rădulescu, acesta s-a bazat exclusiv pe actuala demnitate pe care o ocupă şi anume, deputat în Parlamentul României, fiind sigur că PDL-ul nu-şi poate permite mazilirea unui deputat, acum când doreşte să joace rolul de “primadonna”a opoziţiei româneşti. În cea mai bună tradiţie dâmboviţeană, s-a declarat un armistiţiu sub cupola căruia fiecare parte încearcă s-o termine pe cealaltă. Primii care au făcut mişcarea, au fost ”judeţenii”, care i-au propus lui Romeo Rădulescu un nou Birou al Organizaţiei Municipale, din care să nu mai facă parte doi din apropiaţii acestuia, respectiv, Cosmin Constantinescu şi Bogdan Costinescu. Propunerea este ca “mărul otrăvit” oferit Albei ca Zăpada. În politica municipală din Rm. Vâlcea, cuplul Romeo Rădulescu – Cosmin Constantinescu, a fost considerat indistructibil, iar fostul viceprimar al municipiului este cel care a atras asupra sa toate ”fulgerele” care urmau să-l lovească pe Romeo Rădulescu.

De aceea, apare ca imposibilă acceptarea de către Romeo Rădulescu a unui Birou Municipal, în care Cosmin Constantinescu să nu se regăsescă. Celălalt membru implicat, repsectiv, Bogdan Costinescu s-a dovedit total neinspirat în toate luările de poziţie care l-au vizat pe fostul primar.  Inclusiv la celebra şedinţă de săptămâna trecută, Costinescu nu a găsit altceva mai bun de făcut, decât să ceară demisia lui Bulacu fără să-şi argumenteze cererea şi să-l jignească de moarte pe Marian Jean Marinescu, spunându-i acestuia că nu cunoaşte statutul partidului deşi, europarlamentarul este unul din autorii statutului. Ce nu ştie domnul Costinescu, este că mersul cu tableta sub braţ nu reprezintă automat şi intrarea în categoria oamenilor care au ceva de spus, pe scena politică locală. Ca să fii un politician cu un cuvânt “greu”, trebuie să ai un proces continuu şi susţinut de învăţare a meseriei, cunoscută sub denumirea de politică, pentru ca într-o anumită zi, să poţi emite pretenţii. Până la acel moment, domnul Bogdan Costinescu rămâne doar un bun strigător de galerie.

Din păcate pentru el, Romeo Rădulescu se va vedea pus în ipostaza de a accepta propunerile lui Bulacu şi Vâlcu, căci în afară de demnitatea pe care o ocupă, nu are nici un argument în favoarea sa. Dacă vrea să-şi mai salveze cariera politică, atunci are două opţiunui: fie se duce la liderul naţional Vasile Blaga, bate cu pumnul în masă şi ameninţă cu retragerea sprijunului pentru partid în Parlament, fie revine la disciplina impusă de Bulacu şi Vâlcu şi se va mai bucura probabil vreo doi ani de viaţă politică, dupa care, ca o locomotivă obosită, se va retrage la depou.
Ca o paranteza – nu am invocat posibilitatea trecerii la PMP, deoarece dl. Romeo Rădulescu o tot neagă, dar în politică este bine să nu spui niciodată…niciodată.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Vulpoii batrani de la pdl vor sa puna haturile pe lupii tineri.Nu va lasati baietii,voi aveti viitorul iar la ei e ultima zvacnire inainte de menopauza!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.