Loading

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) critică solemn incidentul înregistrat în cadrul Colegiului Tehnologic Forestier, analizând circumstanțele, lipsa de seriozitate și integritate a unui elev a dus la spulberarea protecției în unitatea de învățământ.

„Pe data de 10 ianuarie, o armă a fost găsită în ghiozdanul unui tânăr de 18 ani, în urma observațiilor unei eleve care a înștiințat degrabă conducerea școlii pentru a acționa în consecință. Apoi, directorul școlii a contactat autoritățile pentru a raporta incidentul. În conformitate cu informațiile furnizate de IPJ Vâlcea, ca rezultat al investigațiilor, s-a consemnat că arma cu pricina este de tip airsoft cu bile, neavând autorizația necesară pentru utilizare. Situația prezentată a condus la inițierea unei anchete penale pentru a investiga posibila săvârșire a infracțiunii de port sau folosire neautorizată a obiectului amenințător”.

AVE invocăm autoritatea desăvârșită a conducerii școlii pentru implementa unor alternative benefice întocmirii siguranței în unitatea școlară. De asemenea, susține cu precădere întreprinderea măsurilor necesare pentru elevul aflat în cauză!

Mihaela Andreianu, Inspector Școlar General, susține că astfel de cazuri se rezolvă la nivel de școală, cu poliția,  DGASPC sau prin Consiliul Clasei. Instituția școlara are obligația doar de a informa Inspectoratul, care în situații de violență nu are la dispoziție măsuri de îndreptare a faptelor.

 

Imaginea este reprezentativă și nu are legătură cu articolul

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.