144 total views

Mircia Gutău NU VREA să facă demersurile necesare pentru reintroducerea Grădiniței nr. 7 Nord în rețeaua școlară, aceasta riscând în cele din urmă să nu aibă în anul școlar 2017-2018 nici un elev înscris. De fapt, asta se urmărește! Miza tuturor refuzurilor pentru rezolvarea situației ce se regăsește la unitatea de învățământ, este imobilul în care activează grădinița. Majoritatea demersurilor efectuate de către noi, în aflarea adevărului, duc doar către dorința cu orice chip a edilului Gutău să ia această clădire și să o dea spre administrare cui dorește, pe nimic.

În data de 18 mai a.c., am adus în atenția cititorilor noștri un alt demers pe care Comitetul de Părinți al Gradiniței nr. 7 Nord l-a întreprins cu privire la soluționarea omiterii unității menționate din rețeaua școlară. Continuăm să publicăm fiecare pas pe care aceștia îl au la îndemână pentru a răzbate în lupta cu autoritățile locale care sunt impasibile și nu au nici cea mai mică intenție de a rezolva cazul. Așadar, am scris despre cererile de soluționare pe care aceștia le-au adresat Președintelui Klaus Iohannis si Guvernului, cereri la care Prefectura condusă de Radu Renga la vremea respectivă și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea prin primar Mircia Gutău nu au catadicsit să răspundă, ignorând cu bună știință adresele venite de la Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului. În timp ce executivul local refuză să răspundă autorităților menționate, Comitetul de Părinți nu stă cu mâinile în sân, ci mai face o adresă către Guvern, în urma căreia primește un răspuns ce are ca și conținut următorul text – ”Referitor la memoriul dumneavoastră cu nr. 15D/3723/2017, vă facem cunoscut faptul că am solicitat Instituției Prefectului-Județul Vâlcea urgentarea formulării unui răspuns”.
Așadar, Gutău et company ignoră pe însuși Iohannis și Cabinetul Grindeanu. Un lucru este cert, Instituția Prefectului a primit o altă adresă de la Guvern, așa cum am arătat mai sus și așteptăm cu interes implicarea prefectului Florian Marin. Acum această nouă cerere obligă la un nou răspuns. Poate, de această dată, autoritățile locale vor răspunde cu promtitudine. Sperăm ca noul prefect să facă uz de prerogativele ce derivă din funcția pe care o ocupă și să găsească soluția care să ducă la stingerea conflictului dintre Primăria Râmnicului – Inspectoratul Școlar Județean – Grădinița nr.7.
Într-o altă ediție vom demonstra cu documente cum Paula Fîrtățescu, directorul Liceului Sanitar ”Antim Ivireanu” la care este arondată grădinița nr. 7, înțelege să-și exercite funcția. Acesta nu face nici cel mai mic pas pentru ca această gradiniță să nu fie desființată, ba mai mult, emite acte în bătaie de joc.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.