230 total views

Spre disperarea liberalilor, Cîlea vrea să obţină majoritatea în Consiliul de Administraţie al societăţii

Soarta Apavil Sa, operator regional de apă/canal pare din nou incertă după ce mişcările politice din municipiu dau din nou apă la moară pesediştilor. Considerată ca o nouă fortăreaţă cucerită de PNL, societatea poate fi din nou revendicată de social-democraţi după instalarea lui Ion Gigi Matei în funcţia de primar interimar al Râmnicului.

Incompatibili în bătălia pentru bani

Un alt argument forte al pesediştilor este incompatibilitatea consilierului judeţean PNL Gheorghe Păsat în postura de membru AGA la Apavil. Conform unei adrese a Agenţiei Naţionale de Integritate, liberalul s-ar afla în incompatibilitate datorită dublei poziţii de consilier judeţean şi membru AGA într-o societate în care CJ Vâlcea este asociat. “Deocamdată AGA Apavil rămâne la fel chiar dacă noi am solicitat instanţei să se pronunţe în cazul Păsat”, a explicat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. Bugetul care urmează să fie aplicat de opreratorul regional de apă/canal din Vâlcea se ridică la peste 120 milioane euro.

“Noi vrem implementare, ei vor caşcavalul!”

Cu o întârziere de peste patru luni în aplicarea diligenţelor pentru obţinerea primei tranşe a împrumutului acordat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, SC Apavil SA, se scufundă încet-încet într-o zonă a dezastrului. Cauzele stau într-adevăr într-o bătălie politică a controlului asupra banilor ce urmează să intre în firmă. Un fel de comerţ cu piei de urşi din pădure, dar desfăşurat sub stindarde politice. „Este de ajuns ca Ion Matei să desemneze un singur om al PSD în CA şi avem controlul majorităţii. Ştiu, este o chestiune riscantă. Problema este că noi pesediştii dorim majoritatea pentru a implementa acest proiect, iar liberalii vor acces la caşcaval”, recunoaşte pesedistul Cîlea.

Turbare liberală

“Nu are cum! Nu poate face aşa ceva”, susţine reprezentantul Consiliului local în AGA Apavil, liberalul Eduard Vârlan. Stăpâni pe situaţie până acum două săptămâni, liberalii di CL au ignorat posibilitatea ca viceprimarul cu atribuţii de primar intermiar să încurce încă odată desemnarea unui nou Consiliul de Administraţie în cadrul societăţii. “Nu poate face asta. Avem protocoale, există o hotărâre deja aprobată. Hai să vă mai spun o chestiune. Noi, membrii AGA, ne prezentăm acolo şi votăm în CA Apavil pe cine vrem noi. A fost făcută o selecţie de o firmă de profesionişti. Ei ne pezintă nişte nume şi noi votăm cum credem. Desemnarea unor persoane în cadrul CL sau CJ pentru a face parte din CA nu are nicio valoare”, susţine liberalul. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii aprilie consilierii judeţeni au nominalizat două persane care să facă parte din CA al societăţii fără ca cineva să conteste legalitatea acestei măsuri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.