9,643 total views

…atunci când le sesizezi că ceva nu este în regulă sau efectiv nu știu să te lămurească, dar știu să te ia peste picior și să-ți spună că fotografiatul este interzis.

Deși fac parte din „top milionarii Olteniei vâlcenii: Dorina și Dan Mutu”, ea mai figurează și în alte clasamente considerată ca fiind una dintre cele mai influente femei din business-ul autohton sau pe lista celor mai puternice femei de afaceri. Pe scurt, retailerul Annabella are o relație excepțională cu media locală, dar cel mai important și cu media națională ori revistele de specialitate în care frecvent are apariții. La cea mai simplă căutare pe internet se deschid pagini întregi care ne prezintă descrierea societății de la început și până în zilele de astăzi. Antreprenorul local are parte de cea mai bună prezentare în orice apariție publică, și asta pentru că a înțeles de la prima accesare pe piața produselor alimentare că rolul mass-mediei este unul important în formarea opiniei publice.

Deviind de la subiect, în mare parte, la cea mai simplă discuție cu un amic, un politican, un director sau orice altă persoană, auzim adesea „ai văzut ce a scris x sau y, o fi adevărat? Pentru că da, cu asta ne confruntăm de o perioadă îndelungată de timp – „tot ce știu eu este ce citesc în ziare” – , fără a avea curiozitatea să verifice personal dacă ce a citit este adevărat. În urmă cu doar 2 zile, am purtat o discuție cu un om influent al urbei noastre care afișa o siguranță a unor informații pe care mi le replica deși nu verificase absolut nimic, spunând – „așa mi s-a spus”. Încercând să-l asigur că a fost informat greșit, am constatat repede că era inutil ceea ce încercam, avea deja o opinie formată la care nu dorea să renunțe.

Revenim la antreprenorul nostru, explicația de mai sus i se potrivește perfect, fiind bine cotat pe piața media pentru că imagina sa a fost creată de presă sau din vorbele auzite, fără ca majoritatea să aibă cea mai mică intenție a verifica cele citite/auzite. Spuneam, mass-media are un rol covârșitor în formarea opiniei publice, astăzi devenind mijlocul prin intermediul căruia este asigurată interfața tuturor legăturilor (sau aproape a tututor), a conexiunilor cu sturcturile sociale, instituțiile publice ori comerciale ș.a.m.d. Să nu uităm, în zilele noastre, 95% din mass-media, pentru a-și atinge diversele scopuri și interese a apelat la manipularea informării opiniei publice, cu știință, devenind o marionetă politico-administrativă.

Așadar, Annabella are o imagine bună creată de media, dar dacă cineva își pune mintea și face anchetă jurnalistică, fie ea și pe câteva magazine din multitudinea deținute, lucrurile se pot schimba radical, iar imaginea retailerului nostru drag poate fi ușor „îngropată”. În magazinele Annabella, sigur în cele din municipiul Râmnicu Vâlcea, la același produs, găsim prețuri diferite. La fel și la produsele lor pe care le regăsim în hypermarketuri, supermarketuri, magazine de discount ori alt gen de magazine.

Ce mai găsim în magazinele Annabella ? Păi găsim produse expirate lângă produse proaspete, haos în prezentarea datelor de expirare a produselor, etichete afișate greșit/șterse/indescifrabile ori produse fără prețuri pe ele. Ce mai găsim în magazinele Annabella ? Adesea, angajați neîngrijiți, nepregătiți și care în fața clienților (unii, nu toți!) sunt obraznici atunci când li se cer lămuriri cu privire la produsele expuse. Și găsim multe nereguli, dar doar dacă verificăm atent ceea ce dorim să cumpărăm și să nu ne mai lăsăm păcăliți de produsele retailerului local cotat cel mai bun, cel mai sigur, cel mai corect și care a făcut milioane de euro pe spatele vâlcenilor și nu numai. Extinderea sa s-a dorat cu siguranță creditelor, dar ponderea cea mai mare se datorează nouă, cumpărătorilor. Fără noi, cum se extindeau Dan și Dorina Mutu?

Annabella este angajatorul local cu cea mai mare schimbare în rândul angajaților care sunt plătiți la minim pe economie, cărora li se oprește lună de lună garanții bănești si care la plecare nu se pot recupera, angajați care stau numai în picioare și opt ore pe zi efectiv trudesc pentru acest retailer cocoțat la cele mai înalte standarde, ajuns in topul milionarilor !!!

Acest articol este o deschidere la cele care vor mai urma, iar în următorul vom prezenta cum produse lactate au termen de expirare decembrie 2021, deși pe cutie scrie iulie 2021, sau cum alte produse la 1 februarie 2021 aveau termen 3 februarie 2021, având preț întreg și puse la vânzare împreună cu produse care aveau termen mai mare de expirare. Și uite așa ajung unii milionari în euro !!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.