197 total views

Duminca de 23 august a găsit comunele Vlădeşti şi Aninoasa din judeţul Argeş, în mare sărbătoare. Dacă la Vâlcea, majoritatea comunelor se găsesc la ediţii cu numerele 37, 45, 46, 47…în judeţul Argeş, cele două comune, mai sus amintite, au serbat ediţiile cu numarul IV, respectiv V.

1

Se pare că Argeşul, prin cele 102 comune şi oraşe, ori nu a pus accent pe tradiţie, ori acestea nu doresc să se afirme. Deşi, unii spun că sărbătoarea unei comune nu mai este ce a fost, de câţiva ani sunt politizate, aceste sărbători duc tradiţia fiecărei comune în parte, mai departe, fiecare având o tradiţie aparte, după cum se ştie.
2

Dar să revenim la sărbătoarea comunelor Vlădeşti şi Aninoasa. În ambele comune au participat alături de primarii, Hristu Cristian Dică – Vlădeşti şi Benonie Ştefan – Aninoasa, consilieri locali şi judeţeni, parlamentarii, Mircea Drăghici şi Cătălin Rădulescu, prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, vicepreşedintele CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu, dar şi primari şi viceprimari ai comunelor vecine.
3

Manifestările organizate au fost o încântare pentru locuitorii comunelor respective, aceştia bucurându-se de un spectacol pe cinste oferit de către administraţiile locale. Şi aici, edilii au premiat şi oferit diplome copiilor cu rezultate bune la învăţătură,  văduvele veterane de război, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar oficialităţilor, doar diplome.

4

Unii dintre aceştia aveau lacrimi în ochi de bucurie pentru atenţia primită din partea administraţiei locale. Tinerii cu rezultate bune la învăţătură, zburdau mai fericiţi ca niciodată. Unii au promis că-şi vor da silinţa mult mai mult şi promit că edilii vor fi mândrii de ei şi vor veni cu rezultate pe măsura aprecierilor făcute.

5

Comunele se află în nordul județului, pe malurile Bratiei și pe ale afluentului său, Slănicul. Sunt străbătute de șoseaua națională DN73C, care leagă Câmpulung de Curtea de Argeș. Ambele comune au în comun faptul că primarii sunt la primul mandat şi administrează câte 4 sate.

6

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.