Loading

…și credem că nu mai este un secret pentru nimeni faptul că la stat, dacă te înscrii la vreun concurs pentru angajare fără să ai o pilă ori fără posibilitatea de a da șpagă cui trebuie, șansele de reușită sunt zero! Devin total irelevante experiența, cunoașterea, abilitatea, performanța!

Astăzi, în episodul III, ar fi trebuit să prezentăm ce angajați din Consiliul Județan Vâlcea sau membri PSD se mai ocupă de DBS – Dramicam Building Solutions, societate administrată de fratele și cumnatul președintelui Constantin Rădulescu, Lucian Rădulescu și Stanciu Cătălin Constantin.

Facem totuși o paranteză, să prezentăm din nou modul în care se fac angajările în Consiliul Județean Vâlcea, fiind foarte important acest lucru pentru Direcția Națională Anticorupție – DNA – instituția menită să asigure în țara noastră lupta anticorupție.

Corupție reprezintă folosirea abuzivă de către o persoană cu funcției publică, de decizie, pe care o îndeplinește, pentru a acorda celui care corupe sau comunității de interese pe care acesta o reprezintă, un avantaj economic sau administrativ, în schimbul unei sume de bani, a unor cadouri, deplasări, excursii, concedii, distracții sau chiar proprietăți.

Tot corupție înseamnă și folosirea de către o persoană a funcției sau poziției sale publice, pentru a eluda sau evita îndeplinirea unor norme sau proceduri legale, la obținerea în folosul ei a unor avantaje materiale sau a unor funcții profesionale sau administrative. Corupția constituie o amenințare, erodează principiile unei administrații eficiente și pune în pericol stabilitatea unei instituții de stat.


Corupția este extrem de răspândită în rândul funcționarilor publici sau reprezentanților aleși ai comunității


Am considerat oportună această explicație, deoarece vorbim de angajări cu dedicație/politice care pot face parte tot din segmentul – corupție! Avem angajări la stat pentru activul de partid – PSD – activ care în proporție de 80% este deja angajat în instituțiile din Vâlcea, de când la conducerea județului se află președintele PSD Vâlcea – Constantin Rădulescu. Un individ care deținând controlul județului și al unui partid la nivel de județ, a devenit stăpân pe moșie! Un individ care datorită funcției și-a angajat cam toată familia în instituțiile existente pe raza municipiului, prin grosolane manevre și probabil sub false pretexte, cum mulți spun că procedează.

Publicația „Timpul de Vâlcea” a relatat anul trecut despre concursurile organizate de către Consiliul Județean, concursuri cum spuneam, pentru activul de partid, pentru angajații vechi care au înțeles în ce barcă trebuie să sară dacă vor să-și păstreze locul de muncă în instituția deja arhipolitizată cotizând la PSD, neamuri, etc. Vorbim despre mai multe concursuri care s-au dat doar pentru „aleșii” stăpânului de județ. Unele cazuri le-am descoperit singuri, altele ne-au fost semnalate de cititori sau de participanți la concursuri.

Concursurile pot fi verificate de orice instituție de control…

S-ar putea face un film, o comedie, despre cum se dau concursurile prin CJ Vâlcea, despre cum a ajuns familia să-i lucreze într-o instituție sau despre cum oameni care nu se pricep la nimic ajung șefi și să le dea ordine specialiștilor. Cu toate astea, nu asta întristează cel mai tare, deși poate ar trebui, ținând cont că se plătesc sume enorme pentru salariile acestor oameni care, într-o lume civilizată, mulți dintre ei ar fi cel mult casieri la Annabella. Totuși, cel mai trist e că sunt alți oameni care când merg la concursuri, învață, se pregătesc, au emoții, crezând că au șanse să ocupe un post pe bune. Aiurea! Nu ai pile? Atunci nu mergi la concurs pentru un job la stat!

Mulți dintre cei care ne-au scris că au participat la astfel de concursuri spun că și-au dat seama cât de „fraieri” au putut să fie să creadă că în CJ Vâlcea se angajează pe bune. Felul în care se întâmplă lucrurile în instituția vâlceană, în ceea ce privește angajările, e strigător la cer. Pare ireal cum un singur om ne sfidează pe față și angajează rudele lui, rudele angajaților existenți – frați, cumnați, fii, amantele ori lipitorii de afișe. Este adevărat că nu poți interzice dreptul la muncă nimănui și nici să le interzici să participe la concurs pe motiv că soția e angajată acolo sau tatăl e director, primar, face parte din partidul care e la conducere, etc, dar nici să nu dai voie nimănui din afară să se înscrie măcar!!!


Vorbim despre un lider care a capturat județul și a trăit toată viața de pe spatele fraierilor care plătesc impozite sau vorbim despre un baron local!?


În ultimii 6 ani, condițiile de înscriere la concurs, în CJVL, au fost după chipul și asemănarea unui singur candidat – simpatizant PSD, coleg cu edilul șef, rudă, prieten, etc. Drept urmare, nu e de mirare că, pentru posturile „puse la bătaie” de CJ Vâlcea există o „concurență” acerbă. De fel, concursurile organizate de instituțiile statului pentru posturile de bugetar bine remunerate și cu puțină muncă produc o imensă agitație. Aceste concursuri nu sunt promovate în media locală sau alt spațiu public, iar printre candidații înscriși se numără doar personaje care nu au cum să piardă concursurile, având în spate diferite recomandări de la partid sau constructori cunoscuți.

Și uite așa, în administrația noastră județeană se fac angajări la rupere doar pentru cei care deja sunt în interior, nimeni altcineva din afară neavând acces!!! Peste tot în lume un job la stat înseamnă un loc de muncă sigur. În România, pe lângă siguranță, muncă puțină spre foarte puțină, timp liber berechet, program flexibil, responsabilitate infimă sau alte beneficii, un job la stat înseamnă salarii fabuloase de ceva timp.

Cum se organizează concursurile pentru posturile disponibile din Consiliul Județean?

Se pare că doar prin trafic de influență, prietenii administrative/politice sau chiar prin constructorii care se îndrăgostesc de șefele departamentelor, atunci când se duc la ele în birou să încheie contractele pentru lucrări publice. În angajările de la CJVL, pe bază de concurs, se folosesc artificii care asigură faptul că acestea vor fi câștigate de cine trebuie. Mecanismul e unul simplu : când se anunță organizarea unui concurs pentru angajare mulți nu apucă să se înscrie, timpul fiind foarte scurt pe care îl au la dispoziție pentru întocmirea dosarului care trebuie să conțină o lungă listă de documente, pe care nu prea le poți obține înainte de expirarea anunțurilor de angajare.

Consiliul Județean Vâlcea a ajuns instituția familiilor – soț/soție/fiu, mătuși, soacre, nepoți, cumnați, amante, frați, veri, prieteni, politruci, habarniști, incompetenți, infatuați și mulți alții. Pe competență foarte puțin! Vorbim de o instituție coruptă care are la bază doar favoritismul și nepotismul în sectorul public.

Episodul IV – marți 15 noiembrie, ce angajați din instituțiile publice se mai ocupă de DBS – Dramicam Building Solutions și cum au fost angajat în CJVL!!!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.