269 total views

Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală”, Vâlcea – 28-29 aprilie 2018 

Locuitorii din mediul rural beneficiază de analize și examinări gratuite, în perioada 28-29 aprilie, în judeţul Vâlcea, comuna Scundu, în clădirea Primăriei Scundu, sâmbătă (13 00 – 20 00), duminică (09 00 – 16 00)
Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) organizează Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală” în judeţul Vâlcea, comuna Scundu, în perioada 28-29 aprilie 2018. Scopul primordial al acestei ediţii a proiectului este efectuarea unor analize şi examinări gratuite pentru depistarea bolilor cronice.

În cadrul proiectului, se organizează periodic caravane în zone rurale, la care participă voluntari studenţi în medicină, medici rezidenţi, medici specialişti. Astfel, în cadrul unei ediţii, se evaluează starea de sănătate a populației prin efectuarea gratuită a următoarelor investigaţii: analize de sânge (glicemie, colesterol, hemoglobină), puls şi tensiune, examen clinic complet, examen de specialitate, electrocardiogramă, ecografie și examenul sânului.

La sfârșit, toți pacienții primesc scrisori medicale, trimiteri sau rețete în funcție de necesitățile fiecăruia. Tot în timpul caravanelor, pentru că știm că cel mai eficient tratament este prevenția, avem alături de noi colegi ce vorbesc despre tuberculoză, diabet, prevenția prin vaccinare, obezitate, alimentație echilibrată, educaţie sexuală dar și despre cancerul de col uterin. Toate acestea vizează informarea și prevenția, încercând să aducă un plus de conștientizare în rândul oamenilor!

• Despre Societatea Studenților în Medicină din București
Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) este cea mai mare și cea mai veche organizație studențească, independentă, non-politică și non-guvernamentală ce reprezintă studenții mediciniști bucureșteni. Este oficial recunoscută ca atare de către autoritățile guvernamentale locale, regionale și centrale, precum și de alte organizații și instituții naționale și internaționale.

• Despre “Împreună pentru sănătatea rurală”
Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală”, proiect marca Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, îşi propune să acorde îngrijiri medicale primare gratuite în zonele rurale din România, în special zonele izolate şi defavorizate din punct de vedere economic.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.