432 total views

Vâlceanca Ana Maria Pătru, numită la 31 de ani, în timpul guvernării Boc, vicepreşedinte la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a primit şpagă 275.000 de euro. Cea mai mare parte din bani a fost dată de firma Siveco, societate care derula mai multe contracte chiar cu AEP.

“Recunosc toate faptele care s-au reţinut în sarcina mea. Nu solicit alte probe în apărarea mea şi cer să se renunţe la administrarea probelor propuse de mine în apărare şi admise prin ordonanţa care mi-a fost comunicată prin intermediul apărătorului ales. Nu solicit alte probe în apărarea mea la acest moment şi nu am alte cereri de formulat în prezenta cauză”, îşi începea declaraţia, pe 13 decembrie 2016, Ana Maria Pătru (41 de ani), potrivit adevarul.ro.

Surse juridice consultate de noi consideră că eforturile vâlcencei de a-şi uşura maxim povara nu se opresc la recunoaşterea vinei. În astfel de cazuri, mărturisirile învinuiţilor sunt însoţite frecvent şi de detalii despre alte posibile situaţii ce ar putea suscita interesul procurorilor anticorupţie.

Fosta şefă a AEP avea rang de secretar de stat, acuzaţiile procurorilor DNA formulate împotriva ei fiind: infracţiuni de trafic de influenţă (trei) şi infracţiuni de spălare a banilor (două). Conform rechizitoriului, Ana Maria Pătru ar fi primit în 2009 o şpagă de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui apartament situat în Bucureşti, iar în 2011 ar fi primit încă 65.000 de euro din care şi-ar fi achiziţionat un autoturism Land Rover ultimul tip. Fosta şefă a AEP a fost arestată în acest caz în 28 decembrie, iar pe 30 decembrie 2016 a fost trimisă în judecată în stare de arest la domiciliu. Detaliile apar în dosarul de corupţie care a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Bucureşti.

Pe aceeasi tema mai puteti citi:

DNA, sprijin din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș” în dosarul de corupție al șefei AEP, vâlceanca Ana Maria Pătru

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.