209 total views

Primarul staţiunii Călimăneşti, liberalul Florinel Constantinescu a primit ,,moştenire” din partea fostului primar social democrat, Ilie Amuzan, o datorie de peste 60 miliarde lei vechi şi un împrumut cam de aceeaşi valoare pentru care Primăria Călimăneşti plăteşte o rată lunară de 700 milioane lei vechi.

Florinel Constantinescu

,,Călimăneştiul era abandonat când am venit la primărie. Toate proiectele erau suspendate, nu se făcuse absolut nimic. Societatea Călimăneşti SA, un fel de SC Pieţe Prest al Primăriei Călimăneşti, era total scăpată de sub control. Ajunsese să aibă cheltuieli de 1,3 miliarde lei vechi din care 300 milioane lei vechi doar cu salariile celor 30 de angajaţi. Am găsit o datorie lăsată de Ilie Amuzan de peste 60 miliarde lei vechi, în afara unui împrumut cam de aceeaşi valoare pentru care Primăria plăteşte o rată lunară de peste 700 milioane lei vechi. E o sumă enormă pentru oraş şi a fost făcut pentru asfaltarea şi pietruirea unor străzi, lucrări ce se puteau face prin Ordonanţa 28 şi pe care suntem obligaţi să le plombăm în fiecare an şi primăvara şi toamna. Pe lângă aceste cheltuieli, mai avem de plată şi penalităţile cerute de Strabag pentru nişte lucrări neplătite. Nu mai spun că drumurile pietruite în mandatul domnului Amuzan sunt mai scumpe decât cele asfaltate… Aşa că, atunci când am preluat primăria, nu am găsit numai lapte şi miere cum cred cei care mă atacă”, a precizat primarul Florinel Constantinescu.
Primarul liberal are drepatate, Ilie Amuzan a reuşit în două mandate să nu facă mai nimic pentru staţiunea Călimăneşti, iar puţinul făcut a fost la suprapreţ şi de o calitate îndoielnică.
Cu toate că a avut o prestaţie lamentabilă ca edil şi a trecut de mult de vârsta pensionării, fostul primar Ilie Amuzan a anunţat că va candida din nou la Primăria Călimăneşti la alegerile din 2016. Şi nu este o glumă proastă, declaraţia a fost lansată oficial în presa locală.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.