221 total views

…și organele cu drept de control vor lua măsuri drastice, în condițiile în care vor mai depista astfel de situații

Prefectul Costea Tiberiu detaliază situația Pestei Porcine Africane, un fenomen care, deși a fost ținut sub control tot anul 2019, iată reapare în județul Vâlcea, în mai multe orașe și comune. Important este ca edilii să-și informeze cetățenii cu privire la aceste aspecte și să ia măsuri ca cele ce s-au întâmplat să nu se mai repete, adică, amendarea cu sume deloc de neglijat, a persoanelor care trasportă suine fără documente legale.

„Vă informăm că urmare a măsurilor dispuse la nivelul Centrului Local de Combatere a Bolilor Vâlcea, pentru eradicarea Pestei Porcine Africane în județul nostru, au fost realizate următoarele:

Au fost prelevate probe de la doi porci mistreți de la Fondul de vânătoare Dobrușa din comuna Ștefănești și au fost trimise spre analiză la I.D.S.A. București

Au fost identificate de către echipe mixte formate din specialiști ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și personal al Inspectoratului de Poliție Județean, în baza unor acțiuni de control integrat, două persoane care transportau fără documente legale în vederea comercializării porcine, astfel:

– în data de 4 ianuarie 2020, pe raza comunei Fârtățești. a fost identificată în trafic o persoană care transporta fără documente legale un număr de patru porci,

– în data de 5 ianuarie 2020, pe raza orașului Brezoi, a fost identificată în trafic o persoană care transporta fără documente legale un număr de șase porci.

În ambele situații, porcii au fost eutanasiați și îngropați, iar persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă de 5.000 de lei fiecare. Și în perioada următoare vor continua acțiunile de identificare a persoanelor care transportă suine fără documente legale”, se arată în comunicatul de presă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.