Loading

Astăzi, Virgil Pîrvulescu s-a adresat vâlcenilor printr-un text ce urmărește un „remember2020”, un text care scoate în evidență faptul că după localele din 27 septembrie 2020 a trebuit să facă față grupurilor de interese bine organizate care se află în jurul edilului Gutău Mircia.

Știm că primarul Gutău deține monopolul de reprezentare în sectorul lui administrativ, dar în schimbul unui control în noul proces de selecție a „cerințelor” politice și ajutat de secretarul municipiului, Ionuț Didoiu, i-a blocat fiecare inițiativă avută, demonstrând că el este cel care controlează și decide tot. Absolut tot !

Pentru toate acestea, Pîrvulescu a apelat la instituțiile abilitate ale statului pentru a înlătura abuzul administrativ la care este supus, dar până la această oră nu a primit nici cel mai mic răspuns. Cu alte cuvinte, organele abilitate nu cercetează cele sesizate de el, dar cercetează, la ordin, extrem de repede „rahaturi” invocate de edil în sesizări populiste, de toată jena, care arată o disperare. Spuneam astăzi că dacă cineva vrea să te tragă în jos înseamnă că ești deasupra lui…

Virgil Pîrvulescu lasă de înțeles că unii nu se lasă niciodată și calcă pe cadavre pentru binele lor și al grupurilor lor de interese, ei fiind o amenințare pentru democrație și joacă un rol important în procesul administrativ.

În momentul de față, dpndv, Râmnicu Vâlcea se confruntă cu un grup de indivizi care și-au unit forțele pentru a pune presiune asupra celor care acum sunt mandatați de râmniceni să decidă (în CL majoritari PNL/USRPLUS ), încercând să stabilească de fapt reguli de conduită pentru membrii societății. Virgil Pîrvulescu de la început a militat pentru participarea cetățenească la procesul de luare a deciziilor publice, participarea cetățeanului la administrarea banului public. Deci, consultarea publică a societății civile, în ansamblul ei. În timp ce el este împiedicat pe toate părțile să instituie acest demers, noi ne confruntăm cu un grup care protejează minoritatea pe care o reprezintă.

Principiile pe care Pîrvulescu le-a dorit a fi respectate în activitatea pe care a întreprins-o ca și viceprimar au fost transparența, credibilitatea, responsabilitatea, integritatea, dar și respectul față de cetățeanul care l-a trimis în administrație pentru a-l reprezenta. Nimic mai mult. Conducătorul municipiului nostru nu acceptă aceste principii de bun simț, considerând că mai bine dezbină decât să facă echipă.

Mesaj Virgil Pîrvulescu,

Dragi râmniceni,

⏩ Iată-ne la începutul unui nou an, plin de provocări pentru noi toți. Aș dori să încep o serie de postări, prin care să vă reamintesc momentele importante prin care am trecut în 2020, astfel că vă invit să mă urmăriți în continuare! #remember2020

⏩ Am început anul 2020 fiind extrem de hotărât să candidez la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. După ce am discutat cu cei doi copii ai mei, care mi-au spus că nu au de gând să se mai întoarcă acasă, pentru că este un oraș mort, mi-am dat seama că așa gândesc majoritatea tinerilor râmniceni. Astfel, am decis să ies din zona de confort și m-am angrenat într-o luptă care avea să fie grea, dar care merita din plin.

⏩A început, mai apoi, o campanie electorală dificilă, pătată de multe informații false și denigratoare la adresa mea și a familiei mele, dar peste care am trecut, fiind motivat să contribui activ la dezvoltarea economică a orașului nostru. Campania electorală a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, întrucât am reușit să stau de vorbă cu foarte mulți cetățeni, care îmi împărtășesc dorința de schimbare a orașului Râmnicu Vâlcea și a modului în care se face administrație publică.

⏩ Au sosit alegerile locale. Deși am pierdut, am câștigat încrederea a aproximativ 12.000 de râmniceni, care și-au pus speranțele în mine. După alegeri aveam două variante: fie să mă întorc la locul de muncă pe care îl avusesem anterior, fie să lupt în continuare pentru orașul nostru. Am ales a doua variantă, deși mai dificilă, deși mai stresantă. Am ales să merg la primărie, alături de colegii mei consilieri locali și să luptăm pentru dezvoltarea orașului Râmnicu Vâlcea.

⏩ Ce s-a întâmplat cu fiecare dintre inițiativele noastre? Blocaj, după blocaj, după blocaj. Primarul, cu ajutorul secretarului general a blocat fiecare inițiativă a noastră. Am încercat să apelăm la instituțiile abilitate ale statului pentru a înlătura aceste abuzuri în serviciu din primărie. Până la acest moment nu am primit niciun răspuns.

⏩ Am explicat că la data de 30 septembrie, la datoriile astronomice ale primăriei se mai adăugau 10 de milioane de euro. Nimeni nu a reacționat în niciun fel, deși am avertizat că noi, cetățenii, vom plăti aceste taxe prin majorarea taxelor și impozitelor. Pe de altă parte, când presa de casă a primarului a informat greșit spunând că noi distrugem echipa de handbal a orașului, foarte mulți ne-au criticat fără să se obosească măcar să privească în ansamblu.

⏩Am terminat anul trăind cu impresia că de fapt cetățenii nu își mai doresc schimbarea și dezvoltarea orașului. Oare nu le mai pasă că primăria este îndatorată și că ani de zile nu se va face nimic pentru oraș: nu locuri de muncă, nu parc industrial, nu salarii mai mari? Oare nu le pasă că ei muncesc pe salariul minim pe economie, în timp de apropiații primarului primesc sume astronomice, inclusiv de la SCM? Oare ne-am complăcut atât de mult timp în povestea aceasta tristă a orașului Râmnicu Vâlcea, încât acum ni se pare o normalitate?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.