359 total views

Alin Voiculeţ, preşedintele CAS Vâlcea, a fost pus pe liber săptămâna trecută din cauza gafelor comise de Casa Naţională de Sănătate care a dat un mare rateu cu introducerea cardurilor de sănătate. Decizia demiterii preşedinţilor caselor judeţene de asigurări din toată ţara aparţine şefului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Chiurchea. Oficial, cei 43 de preşedinţi, au fost demişi din cauza indicatorilor de performanţă perimaţi.

card de sanatate

„Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanță erau perimați. Președinții-directori generali revocați din funcție au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcții în concordanță cu noii indicatori”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS, potrivit comunicatului de presă.
Potrivit comunicatului CNAS, actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precădere ținând cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate, de introducerea cardului național de sănătate care dă o nouă dimensiune a activității caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării și decontării serviciilor medicale.
În practică, cardurile de sănătate crează numai probleme atât medicilor de familie, cât şi unităţilor spitaliceşti din cauza modului în care devin operabile. Pacienţii care se prezintă la medic cu celebrul card de sănătate sunt verificaţi în sistemul electronic în vederea confirmării achitării cotizaţiei lunare la bugetul de sănătate. Persoanele care nu sunt la zi cu plata taxei de sănătate nu beneficiază de servicii medicale gratuite. Aşa zişii indicatori de performanţă sunt o găselniţă pentru schimbarea directorilor.
Actualii directori rămân la cârma instituţiei prin delegare pe o perioadă determinată de 3 luni de zile, până la organizarea unui nou concurs de ocupare a posturilor.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.