Loading

În Consiliul Judeţean Vâlcea, bătălia pe Apavil s-a terminat, deocamdată, dar începe bătălia pe CET Vâlcea. De teama pierderii celor 120 milioane de euro oferiţi de UE, şi a celor 13 milioane de euro aprobaţi deja de BERD, pentru programul de civilizare a localităţilor vâlcene, consilierii judeţeni ai PSD şi-au retras acţiunea intentată împotriva liberalului Gigi Pasat …la o zi după câştigarea procesului. Liberalii au obţinut ce şi-au dorit la Apavil, dar au pierdut  majoritatea la CET Govora Vâlcea. Surse din cadrul PNL susţin că decizia nu este bătută în cuie şi se aşteaptă în continuare la surprize.
Conflictul din Consiliul Judeţean Vâlcea izbucnit în toamna anului trecut din cauza numirilor făcute în Consiliul de Administraţie  şi Adunarea Generală a Acţionarilor  Apavil Vâlcea s-a terminat, cel puţin aşa a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, social democratul Ion Cîlea.
Acesta susţine că a renunţat în favoarea liberalilor pentru binele judeţului. După  aproximativ un an de zile, liderul PSD Vâlcea a renunţat la războiul intentat liberalilor, şi de ziua lui şi-a rugat consilierii judeţeni să-şi retragă acţiunea intentată în instanţa de judecată  împotriva numirii consilierului liberal Gigi Pasat în AGA Apavil. Social democraţii au acuzat faptul că nominalizarea acestuia s-a făcut în baza unui vot ilegal. Pesediştii susţin că liberalul s-a votat, deşi legea nu –i  permite acest lucru şi au cerut suspendarea hotărârii.
Instanţa de judecată a dat câştig de cauză consilierilor judeţeni ai PSD chiar de ziua liderului Ion Cîlea, pe 9 iulie, printr-o decizie care stipula suspendarea lui Gigi Pasat până la  judecarea pe fond a procesului, fără a da însă şi un termen pentru acest proces. Prelungirea acţiunii  ar fi blocat programul de reabilitare şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare demarat de Apavil pe fonduri europene, în condiţiile în care  BERD a avizat  cu şase luni în urmă plata unei tranşe de 13 milioane de euro, dar banii au fost blocaţi din cauza scandalului din cadrul alianţei, scandal care a întârziat  numirile în CA şi AGA Apavil.
Bucuria pesediştilor a fost de scurtă durată deoarece în aceeaşi zi liderul Ion Cîlea le-a cerut să-şi retragă acţiunea. Astfel în AGA Apavil liberalii au obţinut doi  reprezentanţi, Doru Ioniţă din partea municipiului şi Gigi Pasat din partea judeţului. În Consiliul de Administraţie au obţinut trei reprezentanţi: Lucian Tănăsescu, Samson Ovidiu, Floricel Cristian, celelalte două locuri revenind reprezentanţilor PSD: Mircea Predescu şi Cristian Jinaru, preşedintele CA, directorul Apavil Vâlcea.
Surse din cadrul alianţei susţin că liderul PSD a dat la schimb Apavil pentru consiliul de administraţie şi AGA  CET Govora.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.