246 total views

Duminică, 11 august, cu începere de la ora 18.00, echipele USR Vâlcea și PLUS Vâlcea au fost prezente în centrul Râmnicului pentru a marca deschiderea campaniei de strângere de semnături pentru candidatul alianței USR PLUS la președinția României – Dan Barna. Alături de colegii de la PLUS Vâlcea, conducerea și membrii activi ai USR Vâlcea și USR Râmnicu Vâlcea au strâns primele semnături pentru candidatul Alianței.

Campania națională de strângere de semnături

Miercuri, 7 august, USR PLUS a lansat la nivel național campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidențiale. Acesta va candida în tandem cu Dacian Cioloș, ca propunere pentru demnitatea de prim-ministru. Până pe 20 septembrie Alianța USR PLUS își propune să depășească pragul de 200.000 de semnături prevăzut de legislația în vigoare.

Alianța USR PLUS

Înainte de startul campaniei, conducerile USR și PLUS au definitivat protocolul unei alianțe politice, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR și Consiliul Național al PLUS. În curând va fi semnat și actul prin care ia naștere formal „Alianța USR PLUS”. Având în vedere că înregistrarea unei alianțe politice necesită o procedură judiciară îndelungată, această alianță va fi dublată de o alianță electorală privind participarea la alegerile prezidențiale.

Obiectivele Alianței USR PLUS

– câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019;

– câștigarea de către candidații Alianței a unui număr cât mai mare de funcții elective în cadrul administrației publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020;

– câștigarea de către candidații Alianței a celui mai mare număr de mandate de parlamentari, prin comparație cu ceilalți competitori, ca urmare a alegerilor parlamentare din 2020, astfel încât să formeze o coaliție de guvernare având ca prim-ministru un reprezentant al Alianței;

– asigurarea guvernării României în perioada 2020-2024 și implementarea programului de guvernare al Alianței;

– câștigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024 și asigurarea guvernării României în perioada 2024-2028.

Mesajul USR Vâlcea și PLUS Vâlcea

Campania care a început duminică, 11 august, în Centrul Civic al Râmnicului este dedicată tuturor celor care au încredere în capacitatea și energia USR PLUS de a produce schimbarea modului în care este guvernată țara noastră. Această campanie nu este doar despre strângerea de semnături pentru candidatul Alianței USR PLUS la cea mai înaltă funcție în stat, ci și despre cum se construiește în mod durabil încrederea între cetățeni și reprezentanți politici – în stradă, printre oameni, prin dialog onest și interacțiune directă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.