61 total views

Noua alianţă politică, Alianţa Creştin Liberală, se crede acum foarte puternică şi a început în forţă, iar, acuzaţiile către PSD atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional.

La finalul săptămânii trecute, vineri, a avut loc prima conferinţă de presă a Alianţei Creştin Liberale, susţinută de preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican. Spunem asta, deoarece nu am putut să nu remarcăm faptul că Romulus Bulacu, preşedintele PDL Vâlcea, a fost doar un simplu invitat la această conferinţă. Atacurile neîncetate către PSD şi toate temele care au fost dezbătute în această primă conferinţă ACL, au fost susţinute de liderul PNL, Buican, iar tirul de întrebări de către jurnalişti, tot acestuia i-au fost adresate. Deci, se pare că noua alinţă politică nu are copreşedinţi, ci un preşedinte şi acesta este deputatul liberal, Cristian Buican.

Deşi, PDL a fuzionat prin absorbţie cu Forţa Civică şi cu Iniţiativa România Liberală, aceştia în Alianţa Creştin Liberală, se pare că nu au un cuvânt de spus. În plus, credem că pedeliştii, au fuzionat cu cele două partiduleţe mai sus menţionate, ca să poată disctuta cu peneliştii, unu la unul…se pare că nu le va ieşi…

Revenind la temele discutate în cadrul conferinţei, acestea au fost doar cu trimitere către PSD. Liderul peneliştilor, Cristian Buican acuză executivul judeţean de presiuni asupra unor angajaţi şi directori, pentru a-şi da demisiile şi a pleca din funcţii.

“Se fac presiuni asupra unor angajaţi ai instituţiilor publice care au două variante: să demisioneze sau să semneze o adeziune la noul Partid Comunist Român, adică PSD. Vă dau un singur exemplu: la Inspectoratul Şcolar Judeţean toţi inspectorii care nu au carnet roşu sunt chemaţi de inspectorii generali, li se pune în faţă o hârtie şi sunt puşi să dea o declaraţie în care să scrie că renunţă la calitatea de inspectori. De asemenea, o mare parte de directori sunt chemaţi şi anunţaţi că de la 1 septembrie nu li se vor mai prelungi delegaţiile pentru că, conducerea PSD Vâlcea a transmis în mod expres că trebuie schimbaţi toţi directorii care nu au carnet roşu. Oamenii se plâng în Vâlcea de aceste presiuni”, a precizat preşedintele ACL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

O altă temă susţinută de preşedintele ACL, Cristian Buican, s-a referit la modul în care Guvernul a alocat banii pentru pagubele din judeţ în urma inundaţiilor, modul în care au fost gestionate situaţiile de urgenţă în urma ploilor din judeţ şi cum peste 55 de comune nu au fost în atenţia autorităţilor judeţene, dând astfel şi câteva exemple:  Stoeneşti, Bărbăteşti şi Muereasca, primării de culoare politică alta decât PNL….deşi, Muereasca este PNL…

“Majoritatea primarilor, indiferent de coloratura politică, sunt consternaţi de acţiunile de ajutare a sinistraţilor şi de cele de înlăturare ale efectelor calamităţilor. Comitetul Judeţean al Situaţiilor de Urgenţă nici acum nu are o situaţie exactă. Responsabilii judeţeni şi guvernamentali îşi iau informaţia din presa locală. Ori, presa dă informaţii din punctele unde poate ajunge. Se concentrează toate resursele acolo… o altă parte din instituţiile afectate nu primesc nici un fel de ajutor şi vorbesc de localităţi aflate sub orice fel de administrare, nu de penelişti. Vă dau trei exemple: Bărbăteşti, Stoeneşti, Muereasca, sunt localităţi unde au fost calamităţi mari şi nu a călcat nimeni pe acolo. Asta în timp ce, am informaţii unde utilajele stau pentru tariful de 8 milioane lei vechi pe oră pentru fiecare utilaj. Să fiţi convinşi că aceşti bani se duc în puşculiţa electorală a lui Victor Ponta. Nu vorbesc de Perişani, unde nici acum nu se poate ajunge decât pe căi ocolite. Există mari deficienţe în ceea ce priveşte informarea şi capacitatea de a reacţiona la ele. Este vorba de incompetenţă! Mai mult decât atât, nu cred că cineva ştie cum se vor folosi banii alocaţi pentru Judeţul Vâlcea. Nimeni nu are o evaluare exactă. Am văzut responsabili judeţeni care spun că pagubele sunt de 120 de milioane de lei, l-am auzit pe preşedintele Consiliului Judeţean spunând asta. Dacă e aşa, cele 12 milioane de lei reprezintă numai 10%, trebuie făcute demersuri pentru ca şi ceilalţi bani să ajungă”, a conchis preşedintele ACL, Cristian Buican.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.