87 total views

Reluarea pe agenda politică a Guvernului României a perspectivei organizării alegerilor parţiale în primăvara acestui an la Consiliile Judeţene şi în localităţile unde din diferite motive, caz fie de incompatibilitate şi ANI, fie de DNA şi celelate parchete, fie de deces, cum este cazul la Vâlcea, s-au vacantat funcţiile aleşilor, ridică o grea sarcină filialei partidului de guvernământ şi mai ales liderilor săi. Problema este, care lideri ?, că la Vâlcea sunt doar desemnaţi pe hârtie, nealeşi, iar majoritatea celor care din diferite motive emiteau pretenţii, nu prea sunt deloc agreaţi de filialele locale şi de simpli membrii PSD, cu toate asigurările date.

Desemnat interimar la conducerea filialei judeţene PSD Vâlcea, deputatul Costi Rădulescu, mai are mult până să confirme că este un adevărat lider, cu viziune, cu carismă şi valoros. De altfel, un om bine pregătit profesional, provenit din sfera jurnalisticii, poate onest şi bine intenţionat este acuzat că suferă, după ocuparea funcţiei parlamentare, de arhisuficienţă, opacitate şi ubicuitate şi lipsă de realism în autoevaluare. Prea crede el că le ştie şi le poate face pe toate şi din Parlament şi din Consiliu şi de la filială şi în teritoriu, dar între voinţă şi putilinţă… este cale lungă. Debutul în funcţia interimară a fost prost: în ziua înhumării lui Ion Cîlea, nu a participat decât formal şi doar puţin timp la comemorarea fostului preşedinte al Consilului Judeţean Vâlcea, organizând o întâlnire cu afini de partid (alt parastas?), în altă locaţie. Dar să facem şi noi a scurtă analiză, poate percepe mai obiectiv cam pe unde se află domnia sa în periplul politic şi drept consecinţă la ce rezultate pot să spere psd-iştii cu el în frunte.

ALEGERILE PARLAMENTARE DIN DECEMBRIE 2012

Domnul Costi Rădulescu nu putea găsi un moment mai prielnic pentru îndeplinirea visului politic, decât aceste alegeri desfăşurate pe un trend antibăsist de anvergură. Tânărul ziarist Costi Rădulescu, a pornit de jos, lipind afișe, apoi a condus Organizația Județeană de Tineret a PSD. Propulsat de fostul preşedinte Ion Cîlea, persoană cu notorietate şi perceput de electorii simpli drept onest şi de bună credinţă, candidatul a ales Colegiul deputaţial nr. 2 Rm. Vâlcea, care a inclus şi combinatul chimic Oltchim, aflat deja într-o situaţie critică, devenită chiar în vara anului respectiv, publică. De aceea discursul său s-a axat pe soarta combinatului, sesizându-l pe noul premier Ponta în legătură cu afacerile cu fier vechi care se derulau chiar şi în perioada administrării speciale judiciare de la Oltchim. În acest fel, a câştigat portofoliul, scoţându-l din cursă pe avocatul Aurelian Pavelescu, om mult mai valoros profesional. Repet, asta s-a întâmplat pe valul curentului antibăsist, care la Vâlcea era să propulseze în parlament în locul lui Constantin Mazilu pe necunoscuta moldoveancă Elena Holban, căreia i-au lipsit doar 37 de voturi!. Nu a fost un adevărat test elctoral pentru el. A fost o defilare. În grup! Deci, un vot pe val la momentul oportun şi promisiuni neonorate faţă de miile de (acum foşti) angajaţi ai Olchim care l-au votat masiv. Ştiţi cumva, a făcut domnul deputat ceva, măcar un singur lucru concret pentru salvarea combinatului chimic? Eu nu ştiu. Ştiu în schimb că la marşurile şi protestele recente ale disponibilizaţilor disperaţi care nu şi-au primit salariile compensatorii, îngropându-se în datorii la bănci, vina fiind a guvernului acestuia, domnul deputat Rădulescu Costi a fost absent. Nu avea nevoie să-l mai voteze nimeni.

ACTIVITATEA PARLAMENTARĂ

Site-ul Camerei Deputaţilor ne spune că a fost cooptat în Comisia pentru Sănătate şi Familie, a lucrat la o evaluare a situaţiei din sistemul sanitar şi a căutat să găsească soluţii pentru sprijinirea instituţiilor care se ocupă de sănătatea vâlcenilor. „Pentru a veni în sprijinul tinerilor din zonele rurale este nevoie şi vom lua măsuri pentru a le asigura şanse egale pentru educaţie, deoarece şi tinerii din mediul rural, ca şi tinerii din zonele urbane, trebuie sprijiniţi real atunci când vine vorba la accesul de informaţie. În acest sens, viitorul Guvern USL va subvenţiona accesul la internet pentru unităţile de învăţământ din zonele rurale” – declara Constantin Rădulescu. Între vorbe şi fapte este cale lungă. Tinerii din mediul rural îşi petrec timpul liber tot la sârboteca locală, la baruri şi la păcănele, educaţia gratuită e un vis, creşte îngrijorător abandonul şcolar în mediul rural, creşte infracţionalitatea. Punct ratat şi demagogie în stare pură. În plenul Parlamentului a avut o prezenţă bună. Cu activitatea a stat mai prost. Adică, a stat mai mult degeaba, în raport cu problemele reale ale cetăţenilor oneşti care l-au trimis în Parlamentul României să le reprezinte interesele. A emanat în anul 2013 un număr de 8 întrebări şi 2 interpelări către ministere şi miniştri. Nu este puţin, este derizoriu! În doi ani şi ceva de mandat, întrebările sale s-au referit la: -completarea Legilor 448/2006 – republicată, 214/2011 pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor, a OUG 34/2010 şi a legii 448/2006; sprijin proiecte în com.Costeşti, jud.Vâlcea; abonamentele de transport pentru elevi; stadiul proiectului “Reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare Băile Govora, jud.Vâlcea”; OLTCHIM SA; penalizări în caz de pensionare anticipată; achitarea restanţelor către constructorii care au efectuat lucrări în com.Scundu, jud.Vâlcea; situaţia Institutului “Cantacuzino”; situaţia din com.Roeşti. În anul 2014 a avut doar 5 întrebări. Deh, an nefast, densitate de probleme mare, vezi alegerile prezidenţiale. Întrebările s-au referit la: “Agrement în staţiunea turistică Voineasa – jud.Vâlcea”; Extindere reţele electrice; investiţiile în infrastructură, în speţă transportul şi distribuţia gazelor; Administrare torenţi. Dintre rezultate s-au soluţionat cam 0 şi un pic din aceste probleme datorită intervenţei parlamentarului. I-a lipsit feed-back-ul!

ACTIVITATEA EXTRAPARLAMENTARĂ LA NIVELUL CONDUCERII FILIALEI JUDEŢENE PSD

Deputatul Costi a stat tot în umbra fostului Preşedinte de Consiliu Judeţean, grav bolnav. Guraliv şi un pic demagog a luat poziţie în presa locală mai ales faţă de diverse probleme şi fenomene cu care se confruntau vâlcenii, spre exemplu situaţia gravă din sănătatea vâlceană. Faptic, nu a întreprins nimic. Proiectul de reabilitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă cu fonduri comunitare, este depăşit ca termen de realizare iniţial şi nu-i aparţine, (executant firma UTI, luată din nou la scărmănat zilele acestea de către DNA), la spital domneşte de atâta timp interimatul, haosul şi dezordinea, problemele sesizate de proprii consilieri, pleacă personalul medical pe capete în străinătate, medicamentele nu se găsesc decât la farmaciile de la poarta spitalului, singurele care prosperă materialele tehnico sanitare sunt achiziţionate la preţuri astronomice şi la calitate infectă, pacienţii mor cu zile şi câţiva psd-işti se luptă să acapareze conducerea vizând propria lor propăşire.

REZULTATELE LA ALEGERILE PREŞEDENŢIALE DIN NOIEMBRIE 2014.

Au reprezentat un adevărat test de evaluare al deputatului Costi, în aspiraţia sa declarată de ai succede în funcţie fostului preşedinte teritorial al partidului, Ion Cîlea, care-şi trăia ultimele zile, nu în pat, ci în deplasările pe teren. Costi l-a secondat pe acesta, mai mult de la birou, el era cu strategiile şi organizarea insuficient pusă în practică de şefi de filiale dezorganizate care încă nu-l recunoscuseră de jupân şi care în secret îi durea la bască de preşedenţia lui Ponta, important era să scutescă banii pe activităţi propagandistice şi mobilizarea electoratului. Starea gravă de sănătate a preşedintelui Cîlea s-a văzut în rezultatul alegerilor, în totală contradicţie cu 2012. Acolo unde liderul Ion Cîlea, respectat de oameni şi iubit chiar, s-a deplasat în sudul judeţului Vâlcea, rezultatele l-au favorizat pe şeful partidului, Victor Ponta. În zona de nord, Cîlea nu a mai apucat să se deplaseze. Firesc, organizaţiile PSD din această zonă trebuiau coordonate de către primul om cu pretenţii la preşedenţia filialei judeţene, mai ales că se cunoştea forţa filialelor PNL conduse de deputatul Cristian Buican, în nordul judeţului şi organizarea de excepţie a structurilor PDL-iste din municipiul reşedinţă de judeţ. Urmarea? Ion Cîlea, muribund, determină şi prin prezenţa sa câştigarea alegerilor în sudul judeţului Vâlcea, iar deputatul Costi, vrăjeală şi eşec total. Dacă o să spună că nu s-a ocupat el de nord, (trebuia să se ocupe Adi Minune!) îi reamintim, cu amar pentru somitatea-sa, că şi în colegiul deputaţial nr. 2 Rm. Vâlcea, care l-a propulsat pe el deputat a câştigat Klaus Johanis, ceea ce, indubitabil este un vot de blam pe care i l-a dat şi lui, Domnul deputat Costi R., electoratul înşelat în aşteptări. Morala se impune: „Mai bine să mori luptând pentru idealul tău politic pe front, decât să cauţi laşitatea explicaţiilor pentru eşec, atunci când nu te-ai implicat în luptă!”

ANUL 2015

Anul în curs pare să înceapă mai bine pentru deputat. La 19 ianuarie 2015, deputatul PSD Constantin Rădulescu a avut o întâlnire cu autorităţile locale din oraşul Bălceşti, pentru reluarea demersurilor de reînfiinţare a Spitalului. (Se va realiza, dar în alt mandat guvernamental, mai mult ca sigur). Este numit de Ponta şef interimar de filială judeţeană. Din cauza presiunilor de tot felul şi al mirungerii de către Big Boss, potenţiali contracandidaţi, pare că nu mai are, fapt revelat la cel mai important eveniment politic al începutului de an pentru Organizaţia Judeţeană a PSD Vâlcea, reuniunea Comitetului Executiv lărgit. Fapt grav, nu înţelege că doar competiţia reală şi propulsarea de noi lideri responsabilizaţi prin funcţii pe merit mai poate salva PSD-ul la Vâlcea. A făcut apel la unitate, în supunere. „De 20 de ani am încredere în PSD, am încredere în dumneavoastră şi ştiu că indiferent de răutăţi…Trebuie să fim atenţi la problemele chiar personale ale colegilor noştri, să ne luptăm pentru a le rezolva şi nu trebuie să uităm că ţinta proiectului nostru politic nu sunt funcţiile noastre politice sau administrative ci câştigarea încrederii vâlcenilor în proiectele noastre. Oamenii s-au săturat de scandaluri între politicieni. Oamenii vor un PSD modern, ataşat de nevoile şi aşteptările concetăţenilor noştri. În PSD-ul nostru nu există mai multe partide – al bătrânilor şi al tinerilor, al femeilor şi al bărbaţilor ci există un singur partid”, a clamat deputatul Costi Rădulescu. El chiar nu a înţeles nimic, nimic, iar eşecul este previzibil. Alegerile parţiale de la municipiu îl vor consacra, iar alegerile din 2016 îl vor desăvârşi. Atunci şi Costi Rădulescu va pleca, mai mult de nevoie, că locurile în Parlament, tare puţine se preconizează a rămâne, spre alte zone de activitate unde să-şi desăvârşească ego-ul, cu supărarea pe ingratitudinea electoratului, prost da’ mult! Ar mai fi o şansă: să schimbe electoratul, după subita viziune a lui Ponta în urma pierderii alegerilor. Dar de unde să iei altul? (George Danielescu)

 

Distribuie

Un comentariu

  1. LOCURI DE MUNCA pentru romani, oriunde va aflati ! Instruire gratuita de la zero. Selectam urgent dezvoltatori de proiect, plata se face prin contract legal.seriozitate maxima . Pentru detalii trimiteti textul ,,info”la adresa voiculescumimi@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.