1,153 total views

Formată din nemulțumiții lui Tăriceanu și niște trepăduși conservatori, ALDE este cea mai jenantă alianță politică a momentului. Cel puțin așa se vede din unghiul jurnalistului de provincie obișnuit ca ani de zile să păstorească lichelele politice din teritoriu.

ALDE 1

Toți cei de la PNL și PC, ignorați de Buican și Giuran, au devenit deștepți la ALDE, preocupați să întocmească liste unde ei să fie în capul acestora, să convingă membrii altor partide să sară în barca lor, asigurându-și astfel baza electorală pentru apropiatele alegeri. Acești neica-nimeni se văd deja primari, consilieri locali, județeni și parlamentari. Nu contează dacă nici nu știu să lege bine o frază sau dacă n-au pregătirea necesară ocupării acestor funcții. Au lipit destul afișele altora și le-au cărat gențile, ori astfel de ”pregătire politică” în mintea lor săracă îi legitimează să candideze. Un astfel de specimen este Liviu Boban, care până mai ieri era cărătorul genții lui Frâncu, deși el se dădea consilier personal al primarului aflat după gratii. Vă imaginați cât de bine l-a consiliat de a ajuns acolo. Pentru serviciile lui, Boban a fost recompensat cu un mandat de consilier local, ineficient dealtfel dacă luăm în calcul activitatea lui în acest consiliu. Dar asta e altă poveste. Boban se găsește acum pe cai mari într-o alianță de gloabe și nu pentru merite deosebite, ci pentru că fuziunea l-a găsit reîntors la PC într-o funcție de conducere după plecarea lui Neluș Giuran și a lui Nicu Gheorghe.

ALDE 2

Astfel a devenit copreședinte ALDE și i se zbârlește mustața dacă cineva îndrăznește să nu i se adereze cu apelativul ”domnule președinte”. Achiziționarea lui Dan Nițu în această alianță l-a făcut pe Liviu Boban să nu-i mai ajungă nimeni cu prăjina la nas. El spune că meritele acestei achiziții îi revin deși în realitate Nițu a ajuns aici în căutarea disperată a unei formațiuni care să-l sprijine să ajungă în fruntea Consiliului Județean. Omul a investit prea mult ca să ajungă parlamentar și dacă din această funcție n-a reușit în patru ani să-și recupereze investiția din motive de DNA, crede că din borcanul cu miere al CJ își va linge și el degetele…că doar nu că dragostea pentru acest județ îi dă pe afară. Interesant va fi să vedem care-i va fi strategia de campanie în condițiile în care banii îi vor fi inutili. Nu va mai putea da paturi de spital și cadouri în schimbul voturilor și asta îi încurcă serios socotelile. ALDE mai are puțini primari pe care să se poată baza în strângerea de voturi și în aceste condiții se pare că Dan Nițu a căzut din lac în puț. În ceea ce-l privește selecția s-a făcut de la sine, singur s-a faultat și în curând vom vorbi de el la timpul trecut ca și de Boban și de mulți alții ca ei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.