237 total views

Pentru că nu îi reziliază operatorului local acordul de folosință a Stației de compost Râureni și pentru că plătește o armată de incompetenți, Gutău riscă să bage Primăria în faliment! 6.000.000 lei pentru Romprest din bugetul local!

Cu acordul fostului edil- Gigi Matei – și cu acordul actualului edil – Mircia Gutău – cere Romprest bani pentru transport în instanță. Acum, edilul mai achiziționează și servicii juridice de consultanță pentru ceea ce face cu bună știință. Tu, Gutău, îl lași să-și facă transferul și implicit transportul la București, el te dă în judecată să-și recupereze banii și tot tu plătești consultanță să…semnalizezi și mai mult înțelegerea cu Romprest!

Gutău este vinovat pentru ceea ce cere Romprest în instanță

Ce este mai rău, că se cheltuie alți bani degeaba pe servicii de consultanță sau că Romprest solicită în instanță decontarea unui transport al deșeurilor în altă localitate cu permisiunea executivului local? Să fim mai expliciți, vă informăm că în timp ce Romprest îl acuză pe Gutău de abuz prin refuzul acestora la depozitul Fețeni, edilul îi lasă să-și facă transferul ilegal de deșeuri colectate la stația de compost Râureni, stație ce aparține Primăriei. Adică, Primăria încasează de la Romprest o chirie lunară de 6.000 lei pentru 100 mp, dar folosește peste 800 mp și Romprest cere în instanță 6.000.000 lei. Deci, cu acordul fostului edil Gigi Matei și actualului edil Mircia Gutău face Romprest transport cu deșeurile la București. Dacă mâine Gutău le-ar interzice intrarea la compost, ce ar mai transporta Romprest la București? Nimic! De ce? Simplu! Nu vor mai avea unde să își facă transferul gunoiului colectat de pe raza municipiului. Tot ce se colectează se face cu mașini speciale, iar transportul se face cu alte mașini speciale, lucru pentru care Romprest are nevoie de un spațiu unde să-și facă trasferul. Și uite așa Primăria îi dă pe 6000 lei lunar spațiu de transfer, iar Romprest cere în instanță 6.000.000 lei transport pe care îl face cu acordul lui Gutău!

Raportul de achiziționare servicii juridice de consultanță

Primăria, în ceasul al doisprezecelea, solicită votul consilierilor (pe care îl va și avea că doar are 16 slugarnici în consiliu) pentru achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare a municipiului Râmnicu Vâlcea în dosarul nr. 761/90/2016, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, precum și litigiile referitoare la transportul deșeurilor municipal în altă localitate, ce pot apărea cu operatorul local Romprest. În urma raportului privind achiziționarea de servicii juridice reiese că Romprest a solicitat în instanța de judecată înlăturarea piedicilor abuzive, exercitate de municipiul Râmnicu Vâlcea. Cu alte cuvinte și pe înțelesul tuturor, Romprest acuză Primăria de abuz pentru că nu le este permis accesul la Depozitul ecologic Fețeni și cer pentru asta achitarea sumei de 1.230.016,93 lei care reprezintă cheltuieli cu transportul în altă localitate pentru perioada ianuarie-august 2016. Deși în raport scrie că se cere achitarea sumei de 1. 230.016,93 lei, în cererea de chemare în judecată, Romprest în dosarul nr. 761/90/2016 cere achitarea sumei de 451.835,05 lei, compus din factura – 24000011431/25.01.2016 – valoare 293.132,95 lei și factura 24000017431/01.02.2016 – valoare 158.702,10 lei. Poate mi-a scăpat mie ceva… Dosarul are termen de judecată pe data de 21.09.2017, fiind, așa cum reiese și de pe portalul instanței, în faza întocmirii raportului de expertiză. În data de 2 februarie 2017 s-a dat primul termen pentru efectuarea și depunerea raportului de expertiză. Astfel, se amână cauza în 2 februarie în vederea efectuării expertizei încuviințate în cauză, în 30 martie este primul termen de depunere a raportului dar se amână cauza față de lipsa raportului de expertiză, în 25 mai iar nu se depune raportul și se amână cauza față de lipsa raportului de expertiză, primind litigiul un nou termen de judecată în data de 21 septembrie 2017.

Concluzia

21 septembrie este un nou termen când poate fi depus raportul de expertiză, raport ce s-ar putea să nu fie depus nici de această dată. Bine, acum este foarte important cine a cerut raportul de expertiză, părțile sau instanța, cum la fel de important este și cine este expertul și de ce întârzie cu acest raport. Tindem să credem că și angajarea unor astfel de servicii sunt doar de fațadă. Pe românește, mâine,poimâine, dacă se pierde procesul, Gutău o să spună că el al făcut tot posibilul. Și astfel, suspectăm în continuare o înțelegere între Romprest și Gutău din moment ce cu acordul lui îl lasă pe operator la stația de compost să-și facă tranferul, urmând în baza transferului să-și facă transportul la București. Dacă nu îi lăsați la Depozitul Fețeni, la Stația de compost Râureni de ce îi lăsați? De ce nu își fac transferul unde și-au făcut stație de sortare?

Menționăm că închirierea de la Stația de compost nu are nicio legătură cu licitația și contractul de gestiune delegat între Primărie și Romprest. Acest contract de închiriere a fost încheiat după începerea activității Romprest în Râmnicu Vâlcea, mai precis în 06.08.2015, cu intrare în viguare din 7.08.2015.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.