323 total views

…producătorul de panouri termoizolante Topanel din Râmnicu Vâlcea, controlat de un offshore din Cipru şi condus de Sorin Boureanu, fratele omului politic Cristian Boureanu, se va extinde cu o a doua fabrică. Noua unitate de producţie urmează să fie situată exact lângă cea existentă deja şi va fi construită folosindu-se fonduri europene pentru mai mult de jumătate din investiţie.

„Investim nouă milioane de euro într-o fabrică de la zero. Din această sumă, 65% vor fi fonduri UE nerambursabile. Avem proiectul pregătit, urmează doar să-l depunem în vederea obţinerii fondurilor. Respectăm toate criteriile solicitate“, spune Sorin Boureanu, CEO la Topanel.

Nu ar fi prima dată când compania foloseşte fonduri europene pentru dezvoltare după ce şi-a majorat şi în trecut capacitatea de producţie de la Râmnicu Vâlcea, cu o finanţare nerambursabilă de 1,4 milioane de euro.

„Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de patru milioane de metri pătraţi, mai mare decât cea pe care o avem deja, de trei milioane de metri pătraţi. Aceasta este însă capacitatea instalată, pentru că efectiv producţie am avut anul trecut 2,5 mil. mp, iar pentru 2019 sper să ne apropiem de 3 mil. mp“, mai spune Sorin Boureanu.

Topanel şi-a majorat afacerile cu 15% în 2018 şi a ajuns la 180,6 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei s-a situat la 10,8 milioane de lei.

Topanel, producătorul de panouri termoizolante cu o fabrică în Vâlcea, şi-a triplat afacerile în cinci ani ajungând la 181 milioane de lei în 2018

Printre acţionarii Topanel s-a numărat în trecut şi politicianul Cristian Boureanu. @ Peste 35% din producţie merg la export.

Producătorul român de panouri termoizolante Topanel, cu o fabrică în Râmnicu Vâlcea, şi-a majorat afacerile cu 15% în 2018 şi a ajuns la 180,6 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei s-a situat la 10,8 milioane de lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost 108.

Cu rezultatul de anul trecut, practic, Topanel şi-a triplat cifra de afaceri în decurs de cinci ani, ţinând cont că businessul se situa la 64 de milioane de lei în 2013. Numărul de salariaţi s-a dublat în aceeaşi perioadă. Din punctul de vedere al profitului, anul 2018 a adus un record, profitul sărind pentru prima dată de zece milioane de lei.

Informațiile sunt preluate de pe platforma online www.zf.ro

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.