236 total views

Doar Gutău încalcă Legea, pentru că angajații nu mișcă un deget fără ca el să nu știe. Deci, să nu vină să ne spună că e de vină x sau y pentru încălcarea legii, pentru că acest lucru îl privește strict pe el. Tot Râmnicu știe că Gutău dictează și dispune.

În data de 5 februarie 2018, am transmis administrației locale o cerere în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, în care am solicitat să ni se furnizeze anumite informații și am sperat că le vom primi în termenul indicat de Art 7, alin 1.

”autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interespublic in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile

Așadar, la fix 30 de zile de la depunerea cererii, deși în lege se specifică clar termenul de 10 zile, primim pe adresa redacției un mail în care se specifică: ”vă informez că, dat fiind numărul mare și complexitatea întrebarilor adresate,în baza Legii nr. 544/2001, prin solicitarea dvs. nr. 4250/05.02.2018, răspunsul la acestea va fi transmis în cursul acestei săptămâni”.

Toate întrebările adresate administrației Gutău fac obiectul subiectelor ce au ținut prima pagină a anumitor publicații, cu puțin timp înainte, și nimic de căutat în arhiva primăriei de acum 5 ani.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.