1,109 total views

Cu ajutorul Arhiepiscopiei Râmnicului, judecătorul Emil Marina a intrat în iad pe uşa din dos.

Judecătorul Emil Marina, fost şef al Secţiei Comerciale din cadrul Tribunalului Vâlcea, s-a sinucis în data de 3 martie aruncându-se de la etajul 10 al unui bloc din cartierul Ostroveni. Conform şefului Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea, Valeriu Piron, judecătorul Marina ar fi avut o cădere psihică în urmă cu mai bine de două săptămâni, însă familia sa credea că a trecut cu bine peste aceste probleme.

Surse din cadrul Tribunalului au afirmat că judecătorul a mai avut două tentative de suicid în anul 2000 în urma unei anchete demarate în baza unor sesizări externe. Se pare că anul trecut, judecătorul a fost victima unor ameninţări de acelaşi gen venite din zona unor nemulţumiţi care au pierdut procesele. Potrivit martorilor, judecătorul s-a plimbat mai mult timp prin cartierul Ostroveni până a găsit deschisă uşa de la intrarea în scara C a blocului S2. Înainte să urce până la ultimul etaj, magistratul a luat de pe stradă şi o cărămidă. Ajuns la mansarda blocului, Emil Marina a spart un geam şi a ieşit pe acoperişul blocului, unde a fumat mai multe ţigări. Locatarii care l-au văzut pe acoperiş au sunat imediat la 112, dar judecătorul s-a aruncat de pe imobil în momentul cand poliţiştii s-au apropiat de el, pentru a-l împiedica să recurgă la gestul extrem.

foto/adevarul.ro

Joi, 5 martie, judecătorul Marina a fost îngropat cu slujbă în cimitirul privat din Cetăţuia. Arhiepiscopia Râmnicului a permis înhumarea acestuia cu trei preoţi, unul trimis chiar de Arhiepiscopie, încălcând astfel canoanele bisericeşti.
Potrivit pravilelor bisericeşti, sinucigaşilor, celor care la momentul sinuciderii erau conştienţi, nu li se săvârşeşte slujba de înmormântare în biserică, ci doar un “trisaghion” (“Sfinte Dumnezeule…” de trei ori) la marginea gropii, nici nu se înmormântează cu ceilalţi creştini, ci la o margine a cimitirului, şi nici nu pot fi pomeniţi niciodată la sfintele slujbe. Se poate face doar pomenirea vreunei rude apropiate, care a avut o viaţă curată, specificându-se “cu tot neamul” său, lăsând pe Dumnezeu să aleagă dacă va fi pomenit sau nu. Se recomandă a se face sfinţirea apei atât la casa sinucigaşului, cât şi la groapă pentru a alunga duhurile necurate care l-au îndemnat la sinucidere.”
Se pare că Arhiepiscopia Râmnicului şi-a făcut propriile reguli, altfel nu se explică prezenţa celor trei preoţi la înmormântarea acestuia. Dacă sinucigaşul era un prăpădit, Arhiepiscopia ar fi respectat cu stricteţe regulile impuse de pravilele bisericeşti, dar judecătorul Marina a fost trimis în iad pe uşa din dos cu slujbă şi dezlegare de la arhiepiscopul Varsanufie.
Pentru oficierea slujbei, familia a declarat un diagnostic fals conform căruia judecătorul a murit din cauza unui infarct…nu din cauza căderii în gol de la etajul 10, asta în condiţiile în care Medicina Legală a confirmat clar cauza decesului, iar cei care l-au ridicat au declarat că acesta era de nerecunoscut.
Se pare că judecărul a făcut prăpăd nu numai în sufletul soţiei, dar şi în buget pentru locul de veci care a costat o avere, peste 2000 de euro.

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.