1,253 total views

…iar acesta, pentru demontarea lor, ne invită la sediul regiei pentru a studia documentele care infirmă ce spune „piața centrală”.

George Mihăilescu a intrat în atenția unor publicații naționale ce scot în evidență derapaje manageriale, în opinia lor, care afectează bunul mers al instituției, pe mandatul său. Așadar, observăm cum jocurile politice ale unora, în care intră și oameni de bună credință și care iată că de cele mai multe ori pierd, fac victime colaterale.

Baronii locali negociază politic la nivel național pentru a-și atinge unele scopuri, iar prin obținerea de astfel de sinecuri mai intră și oameni ca Mihăilescu. Ca o paranteză, la Vâlcea am mai avut cazuri, dar când au văzut despre ce este vorba și-au dat seama că demisia este imperios necesară, altfel ajungeau să-și obțină singuri, fără doar și poate, o imagine negativă pe care nu o mai puteau repara ever. Să revenim la subiect. În urma unor informații primite, am dorit verificarea acestora și i-am adresat domnului George Mihăilescu câteva întrebări. La absolut toate întrebările legate de acuzații pe licitații, deplasări ori achiziții, directorul Romsilva, a răspuns cu argumente, invitându-mă la sediul regiei pentru a vizualiza contractele respective.

Despre achiziția de mașini 4×4, 140 buc, 1,5 milioane euro

„Am găsit procedura în derulare, iar eu nu am temei să o opresc. Anunțul de achizție a fost în februarie 2018, eu nu eram director, și a urmat o procedură de achiziție lungă. Avem un necesar de mașini de înlocuit, 650 mașini, pentru că avem încă Aro și Dacia care au o durată de folosință de peste 20 de ani. În final câștigă firma de la Brașov, care este distribuitor mașini marca Ford. Am făcut o economie de 645.000 euro față de prețurile de catalog – 745.000 euro. Licitația a fost electronică. Da, sunt foarte ieftine, așa e,chiar și decât un Duster, așa e, dar întrebații pe ei de ce..nu sunt în măsură să evaluez. Aveam bani în buget, aveam obligații să le asigur salariaților… suntem 16.500 de salariați și avem 1800 de mașini.. suntem 9 oameni pe o mașină. Eu nu asigur transport pentru toți salariații noștri care merg în teren. Ori eu am în momentul de față mașini care nu mai primesc ITP-uri, adică sunt foarte uzate.

Despre licitațiile cu cântec pentru drumurile forestiere

„Legea te obligă să le dai cui cere, nu ai voie să alegi. Dacă o primărie îți cere un drum forestier tu prin lege ești obligat să-i dai avizul și se emite H.G.. Guvernul hotărăște cu-i dă și nu eu. Deci, nu mai hotărăsc eu. Eu doar eliberez aziv și iau la cunoștință. Cât despre cumpărarea terenurilor forestiere, este propunerea direcțiilor silvice, și avem peste tot: Bistrița, Iași, Dâmbovița și în multe alte județe. Deci, propunerile vin de la direcțiile silvice și gărzile forestiere, iar eu nu fac decât un singur lucru: aprob că procedura este îndeplinită sau resping dacă nu este. Atât. Ce fac direcțiile din țară, sub directoratul unuia sau altuia, e problema lor. Dacă fac prostii o să răspundă.

Am spus NU și voi mai spune! Romsilva nu este o țintă pentru mine!

„Am avut curaj să spun NU la oricine și am două variante: să spun NU sau să plec eu”. Și mai spunem noi, a treia variantă: să nu fiți validat în urma procesului de recrutare și selecție a candidaților pentru postul de director general al Romsilva, cu mandat plin. „Nu mi-am făcut o țintă din Romsilva. Dacă sunt bun rămân, dacă nu, nu. Sunt pregătit oricând să părăsesc această funcție, să mă întorc în privat. Nu sunt legat de ea, și pot să plec, în condițiile în care nu pot îndeplini ceea ce mi se cere. Eu prostii nu fac, și punct.


„Sunt banii regiei, nu sunt publici, dar este adevărat că au conotație de control public”


„Trăiesc doar din indemnizația de director general al Romsilva, care e publica. Am slăbit 8 kg și am o problemă majoră la picior din cauza efortului. Nu, nu pot spune că am sărăcit financiar, că sunt venituri mai bune decât aveam dincolo, ce-i drept. Dar, din punct de vedere al sănătății am pirdut. Acasă nu ajung decât la trei săptămâni și, am luni în care am făcut și 25.000 km în țară, ducându-mă în direcțiile locale pentru a rezolva tot felul de probleme”, explică Mihăilescu.

Este în Polonia, dar și-a depus dosarul de selecție

În aceste zile directorul Romsilva – Mihăilescu George – se află într-o deplasare în Polonia, la Muczne, în baza invitației din partea Direcției Regionale a Pădurilor de Stat din Krosno-Polonia, în vederea participării la un tir de discuții pe tene forestiere, organizat în cadrul evenimentului internațional numit „Ce-a de-a doua ediție a Zilelor Carpatice ale Bunei Vecinătăți-Reuniunea Regiunilor Carpatice”. De menționat că deplasarea este pentru perioada 8-10 august, iar bugetul alocat acesteai este suportat de regie, costul fiind undeva la 650 euro cu diurnă de 40 euro/zi. Asta ca să disipim și informația că Mihăilescu a plecat în Polonia cu un buget mare.

Astăzi 9 august este ultima zi de depunere a dosarelor pentru procesul de recrutare și selecție a candidaților pentru postul de Director General, iar Mihăilescu George și-a depus deja candidatura. Mai mult, prin HCA – R.N.P.R., din 4 iulie, s-a aprobat prelungirea cu două luni a contractului de mandat și care ar putea intra în definitivat undeva pe la sfârșitul lunii august, când tot procesul de selecție a candidaților se va finala, dacă acesta va fi selecționat.

Despre alte acuzații care îi sunt aduse directorului general Mihăilescu George, în altă ediție!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.