Loading

…ai un nou motiv ! Acum, mafia gunoaielor, despre care am tot scris în ultimii 6 ani, a ajuns la Realitatea TV. Reportajul întărește ceea ce am sesizat de fiecare dată, că tariful la gunoi plătit de vâlceni este super umflat de Romprest, cu acordul primarului Gutău Mircia și ILEGAL justificat. Nu a contat !

Avem un contract de salubrizare de milioane de lei dat cu dedicație, fără licitație ! Așadar, de data asta, o spun ei, nu o mai spunem noi, orașul Râmnicu Vâlcea plătește cel mai mare tarif – ILEGAL – din țară pentru tratarea și sortarea deșurilor care nu sunt sortate. Vorbim despre „o afacere făcută pe sub nasul nostru, al tuturor, care nu avea cum să fie amendată, anchetată, închisă, fără complicitatea unor autorități”, cum spune moderatorul emisiunii Laurențiu Botin. Pe noi nu ne-ați crezut ! Poate acum veți înțelege ce se întâmplă la Râmnicu Vâlcea cu Romprest…

Jurnaliștii de la Realitatea Plus au spus exact ceea ce publicația TdV spune de ani de zile și anume – că ne confruntăm cu o înțelegere la nivel local, iar noi, cetățenii din Râmnicu Vâlcea, plătim pentru șmecherii de la Romprest, care de ani de zile fac același lucru, dar nimeni nu face nimic. Înțelegere care chiar dacă se vede din avion, cum spun jurnaliștii Realitatea, DNA nu vede și nu credem că va vedea nici în al 12-lea ceas.

Stația mobilă de sortare a deșeurilor, de pe Platforma Chimică, a devenit noua groapă de gunoi a municipiului, fiind autorizată de APM Vâlcea care a considerat că nu are un impact semnificativ asupra mediului. Voicescu, directorul APM Vâlcea, le spune celor de la Realitatea că societatea, contractată cu dedicație, face o sortare a gunoiului într-o hală închisă. Exclus ! Acolo nu se face sortare !!! Păun, „directorul” Gărzii de Mediu Vâlcea, spune că a constatat că sunt deșeuri depozitate și pentru asta a aplicat o sancțiune de 100.000 de lei, urmând ca în fiecare săptămână să se monitorizeze locația unde stația nu mai este o stație, ci o groapă de gunoi în toată regula.

Reporterul menționează și el că reciclarea se face doar pe hârtie. Așa cum face BCA VIO Service la cele 12 primării contractate, așa a făcut și Romprest la Râmnicu Vâlcea, diferența fiind că această reciclare falsă este asigurată de un primar de municipiu reședință de gunoi și nu de un primar habarnist gen – Galicea, Drăgășani, Oteșani, Alunu, etc.

Mai multe în filmul atașat !

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.