2,540 total views

…după ce în ultimii patru ani de mandat a fost prezent la toate ședințele de Consiliu Local, unde aplicat și pe text de lege intervenea și făcea dezbatere cu ceilalți consilieri. A fost un consilier care a știut de fiecare dată ce a votat pentru că a citit și s-a documentat. Nu a existat o ședință la care să participe și să nu fie pregătit. Fără nici o laudă gratuită, Nelu Zamfiroiu de departe a fost cel mai bun consilier local al orașului Berbești, din legislația 2016-2020, iar colegii lui pot confirma acest lucru.

În 2019, am fost prezentă, timp de 8 luni de zile consecutiv, la ședințele Consiliului Local Berbești, consiliu format din 15 consilieri. În majoritatea ședințelor am văzut dezbateri aprinse pentru aproape toate proiectele de pe ordinea de zi, propuse spre aprobare. Majoritatea ședințelor au fost înregistrate și publicate, prin diferite articole și filme ce se regăsesc pe platforma online ori pe YouTube-ul publicației „Timpul de Vâlcea”. 80% din consilieri au fost vocali, și-au spus punctul de vedere, s-au implicat, până la urmă, mai mult ori mai puțin, și nu au tăcut așa cum vedem de exemplu în CLM Râmnicu Vâlcea sau în marea majoritate a consiliilor locale din județ.

Pentru administrația locală din Berbești, la funcția de Primar, pentru legislația 2020 – 2024, s-a înscris în competiție – Ion Zamfiroiu – fostul consilier local care timp de 4 (patru) ani, în legislația 2016-2020, a fost cel mai vocal, intervențiile sale fiind întotdeauna justificate și pe text de lege. Nelu, cum îi spun localnicii, nu a fost doar vocal, el a inițiat proiecte de hotărâri care au fost aprobate și s-a implicat în problemele cetățenilor care în urma discuțiilor purtate cu el ajungeau să ia parte și la ședințe. De multe ori, când nu aveau loc în sală, prezența lor fiind numeroasă, unii renunțau, dar nu de tot, rămâneau afară până la terminarea ședințelor, iar după ședință încă o oră, pe puțin, consilierii dezbăteau cu ei proiectele. Nelu, pleca mai mereu ultimul, discuțiile pentru el erau importante și niciodată nu se grăbea.

Nu de puține ori cetățenii se întreabă ce fac aleși locali – primarul, consilierii locali – pentru ei și comunitatea lor. Cum se iau deciziile sau de ce așa zisele proiecte care sunt destinate comunității de cele mai multe ori nu rezolvă problema acesteia. Nelu Zamfiroiu este modelul de consilier pe care orice comunitate și-ar dori să-l aibă, pentru că el asta a făcut, s-a implicat. Când a intrat în CL, în 2016 a promis să fie responsabil, să fie informat și să îi pese de ce se întâmplă în jurul său, în comunitatea care l-a trimis în forul legislativ pentru a le apăra interesele. A luat atitudine, a gândit și a avut opinii proprii, în beneficiul comunității.

Nelu Zamfiroiu a făcut un plan, a căutat soluții pentru rezolvarea problemelor locale și l-a aplicat, devenind un consilier activ care are la ora actuală are o evaluare a tuturor problemelor, motiv pentru care astăzi candidează la funcția de Primar al orașului Berbești. Un astfel de consilier local merită încrederea cetățenilor, merită votul lor, pentru că a fost activ și e un semnal că este nevoie de el să acționeze și să se implice în continuare în viața publică pentru mai binele tuturor, ca și Primar, de această dată.

Astăzi, orașul Berbești se confruntă cu două mari probleme – cenușa și colectarea deșeurilor municipale. În ultimii doi ani, Nelu Zamfiroiu a militat pentru rezolvarea acestora, a inițiat proiecte în acest sens, au fost votate în unanimitate, dar din postura de consilier nu poți face prea multe, pâinea și cuțitul, cum se spune, pentru rezolvarea lor este la primar. Orașul Berbești are nevoie de un primar cu viziune, implicare și care cunoaște legea administrației publice după care Primăriile activează.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.