137 total views

Serviciul Inspecţia Bazinală a Apelor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Olt, controlează pe întreg teritoriul bazinului hidrografic Olt respectarea de către persoanele juridice sau fizice a legilor şi reglementărilor în vigoare din domeniul gospodăririi calitative şi cantitative a apelor, precum şi al siguranţei barajelor şi altor construcţii hidrotehnice.

În luna august 2013, au fost efectuate 148 controale planificate şi neplanificate, au fost efectuate verificări la un număr de şase sesizări ale persoanelor fizice sau juridice şi au fost aplicate opt avertismente .
În aceeaşi perioadă, s-au efectuat verificări la microhidrocentralele în construcţie şi cele noi puse în funcţiune . S-au urmărit legalitatea realizării lucrărilor de investiţii şi asigurarea debitelor de servitute.
Administraţia Bazinală de Apă Olt a desfăşurat şi controlul tematic privind exploatările de agregate minerale, împreună cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatele Judeţene, la societăţile comerciale care execută lucrări de extracţie agregate minerale.
Au fost verificate împreuna cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale “Apele Române” şi Ministerul Mediului lucrările de investiţii al caror beneficiar este ABA Olt.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.