Loading

Ieri, pe raza municipiului Rm. Vâlcea, politişti din cadrul IPJ Vâlcea-Biroul Ordine Publică împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Politiştii s-au împărţit pe echipe şi au acţionat în trei zone: zona Nord-Traian; zona Centrală – Goranu şi zona Ostroveni – Calea lui Traian. Acţiunea a avut ca scop identificarea elevilor care absentează nemotivat de la ore şi frecventează barurile şi cafenelele din apropierea şcolilor. În timpul acţiunii, poliţiştii au verificat 31 unităţi de alimentaţie publică şi au identificat 15 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.

Elevi au fost avertizaţi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în societate, nefiind identificate cazuri privind consumul de alcool.

Totodată, au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ ai căror elevi au fost depistaţi cu această ocazie, în vederea stabilirii măsurilor care se impun conform regulamentelor şcolare.
Înainte de începerea acţiunii, Comisar Şef Văduva Dumitru a ţinut o scurtă şedinţă cu poliţiştii care urmau să meargă în acţiune, spunându-le că interesul este de a identifica elevii care nu se duc la şcoală.
„Vom acţiona astăzi între orele 11.00-12.30, să verificăm zonele limitrofe unităţilor de învăţământ unde avem baruri şi restaurante unde din păcate elevii îşi mai pierd timpul în loc să fie la ore. Interesul nostru este să-i identificăm, să inaintăm adrese către unităţile şcolare, să nu mai avem asemenea situaţii”, a spus Adjunctul Şefului Poliţiei municipiului, Văduva Dumitru.

În timpul acţiunii privind combaterea absenteismului şcolar, poliţiştii care efectuau această acţiune au fost informaţi că în zona Dovali a avut loc un furt. Apelul a fost făcut de o femeie la dispeceratul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea pe Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.
În urma verificărilor, poliţiştii au reuşit identificarea a doi minori, de etnie romă, ambii de 14 ani, care au sustras un portmoneu ce conţinea suma de 25 lei, aparţinând unei femei de 63 de ani din mun. Râmnicu Vâlcea.

Prejudiciul a fost recuperat, dar nu în totalitate, fiind restituiţi doar 18 lei, minorii susţinând că de 7 lei şi-au luat pâine şi salam. Aceştia au spus că au furat pentru mâncare şi că sunt la primul lor furt. Acum sunt cercetaţi pentru comiterea de furt calificat.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.