1,497 total views

… de către administrația locală. Zilele trecute, în Râmnicu Vâlcea, a avut loc o acțiune de salvare a doi adolescenți căzuți în lacul din zona Nord. Vorbim despre patru pompieri care atunci când și-au stabilit obiectivele, confruntându-și temerile, au înțeles că își dezvoltă curajul în fiecare zi, cu pași mici.

Astfel, curajul dezvoltat de cei patru pompieri care preț de o clipă nu s-au mai gândit la ce e mai bine pentru ei, acționând fără pic de ezitare și sărind în apele reci ale lacului de lângă barajul de pe râul Olt, pentru salvarea a doi tineri, ne-a arâtat cât de capabili sunt pentru asemenea momente. Au demonstrat că sunt capabili de a face totul cu ușurință și iscusință și că adoptă extrem de rapid strategii de responsabilitate, la orice oră fiind apți pentru săvârșirea oricărui act de de curaj. Pentru gestul și curajul de care au dat dovadă, edilul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, promite recompensarea acestor pompieri care s-au remarcat în acțiunea de salvare de la înec a doi adolescenți.

„Impresionat de abnegația cu care au acționat în cazul celor doi adolescenți căzuți în lacul din zona Nord, primarul Mircia Gutău va propune la proxima ședință a Consiliului Local acordarea unei recompense financiare pompierilor implicați în această misiune de salvare contra-cronometru. În acțiunea desfășurată în data de 12 februarie, cpt. Ion-Cristian Rădulescu – locțiitor comandant, plt. adj. Teodor-Alexandru Oprea – comandant echipaj, plt. adj. Gheorghe Tătuț – comandant echipaj și plt. adj. șef Daniel Chiriță – subofițer operativ principal din Garda de Intervenție Râmnicu Vâlcea a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au dovedit atât un profesionalism ridicat, cât și o implicare fizică și emoțională deosebită, ce au făcut posibilă salvarea tinerilor căzuți în apele reci ale lacului de lângă barajul de pe râul Olt. Acordarea recompensei urmează să fie făcută în contextul în care, pe 28 februarie, se vor aniversa 90 de ani de înființarea Protecției Civile din România”, se arată în comunicatul transmis de către executivul local.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.