Loading

…și ăsta e motivul pentru care proiectul regional de apă și canalizare pentru localitățile din județ, a intrat în atenția primarilor care au fost excluși din acest mega-proiect și nu numai.

În urma mai multor discuții purtate cu unii „supărați”, se pare că dacă nici până la finele acestui an nu se va semna contractul de finanțare, 2022 ar putea începe cu un mega-proces și în nici un caz cu un mega-proiect. Pe parcurs vom prezenta și alte detalii în afară de cele primite de la „grupul de gospodari”. Să nu uităm, nemulțumiții, pentru nereușită, îi acuză pe – Rădulescu, Gutău, Florescu și Schell. Astăzi, prezentăm punctele de vedere remise de instituțiile implicate…

Episodul III – răspunsul transmis de Apavil, Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean

Apavil SA – are în derulare contractul de servicii „Asistență Tehnică pentru pregătirea Aplicației de Finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vâlcea – contract derulat cu SC Eptisa România SRL, denumit Consultant, și finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Marfe (POIM) prin Contractul de finanțare nr.58/2017. Ultima revizie a SF-ului a fost înaintată de Consultant către Beneficiar, în luna iunie 2021 și transmisă către AM POIM și experții BEI, în vederea verificării și apobării. În prezent, Consultantul revizuiește SF-ul în urma observațiilor transmise de către AM POIM (Autoritatea de Management POIM) și experții Băncii Europeană de Investiții (BEI), în vederea implementării condiționalităților impuse. Părțile implicate depun toate eforturile și fac demersurile necesare în vederea semnării Contractului de Finanțare și urgentarea procedurilor de atribuire a contractelor de lucrări din cadrul proiectului. De asemenea, au fost inițiate permanent ședințe și videoconferințe cu reprezentanții AM/POIM/BEI, Beneficiarul Apavil, Consultantul Eptisa, Consiliul Județean, Prefectura Județului Vâlcea, ADI Apa Vâcea și primăriile implicate în proiect, în vederea rezolvării observațiilor cuprinse în lista de verificare transmisă de către AM POIM cu referire la ultima revizie a Studiului de Fezabilitate (SF). Primăriile beneficiare ale proiectului regional sunt :

Râmnicu Vâlcea, Cernișoara – PER, 2

Băbeni, Băile Olănești, Bunești, Galicea, Horezu, Pesceana, Stoilești, Vaideeni, Voineasa, Laloșu, Livezi, Ștefănești – PSD, 12

Băile Govora, Brezoi, Budești, Bujoreni, Dăești, Măciuca, Mihăești, Păușești -Măglași, Pietrari, Drăgoești, Frâncești, Milcoiu, Olanu, Șușani, Titești, Valea Mare – PNL, 16

30 localități – au fost 39!

Consiliul Județean (acționar 33,%)proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este gestionat de APAVIL, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) are rolul de Autoritate de Management pentru programul care va finanța proiectul menționat. Deși proiectul este considerat prioritar, fapt susținut atât de vizita în județ a Primului Ministru din data de 12.09.2020, cât și de încheierea unui protocol în acest sens între MIPE și Apavil SA, până la data prezentei, contractul de finanțare nu a fost încheiat. Pentru informații actualizate referitoare la stadiul proiectului, cât și la localitățile în care se vor realiza investiții CJ ne îndreaptă către APAVIL, iar cu privire la justificarea includerii sau excluderii unor localități susține că informații putem obține de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Să ne abatem puțin de la subiect,

Răspunsul remis de Consiliul Județean este semnat inclusiv de director general al departamentului Fonduri Europene – Andreea Popescu. Așadar, președintele CJ, Rădulescu, alege cu bună știință când numele și semnătura acestei angajate intră în categoria „date cu caracter personal” și ne demonstrează că o acoperă pe aceasta – blurând numele și semnătura ei – în actele solicitate de către noi. Pe înțelesul tuturor, Rădulescu prin abuz de funcție, tupeu, infatuare și bătaie de joc, ne împiedică să ne facem munca profesional. Mai multe despre acest mod de acticvitate pe care înțelege să-l folosească în relația cu „Timpul de Vâlcea” în alt articol.

Primăria Râmnicu Vâlcea (acționar 66,%) – întrebările adresate acestei instituții nu pot fi circumscrise prevederilor Legii 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, întrucât, dpldv, fie am solicitat opinii, fie nu vizează activitatea Primăriei, ci a altor entități – APAVIL, ADI Apa, în cazul de față. Răspunsul remis este întocmit și semnat de Daniel Ionescu, inspector, dar și Vețeleanu în numele primarului Mircia Gutău.

Concluziile acestor răspunsuri, într-un episod separat. La fel, răspunsul ADI Apa!

Episodul IV – de ce nu avem acest proiect funcțional și de ce APAVIL nu e susținut!?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.