83 total views

Ieri, a avut loc conferinţa de presă ACL susţinută de senatorul Adrănel Cotescu, PNL şi Samoil Vâlcu, PDL.

Problemele organizatorice, candidatura domnului Iohannis la preşedinţia ţării , dar şi vizita pe care acesta o va efectua mâine în judeţul nostru, mai exact la Brezoi, unde ediţia din acest an a sărbătorii tradiţionale ‘’Târgul Lotrilor’’, îl va avea ca oaspete, a făcut posibilă întâlnirea cu jurnaliştii la sediul proaspetei alianţe.

În deschidere, Samoil Vâlcu a vorbit despre înâlnirile pe care le-a avut cu membrii ACL.

“Am făcut un program de întâlniri la nivelul Colegiilor, deplasări împreună cu colegii noştri liberali… din punct de vedere juridic treburile evoluează. Este depus la Tribunal, şi aşteptăm decizia instanţei pentru înscrierea Noului Partid Naţional Liberal în registrul partidelor politice. Din punct de vedere politic, trebuie să ne manifestăm ca un tot unitar, cu atitudine comună, coerenţă, nearoganţă, care să servească cetăţeanul şi pe cei care ne-au ales, sau ne vor alege, dacă merităm… ne interesează foarte mult să coagulăm cele două forţe politice, ne dorim să fie cât mai puţină asperitate, cât mai puţine neînţelegeri şi lucruri acolo unde nu se pot rezolva să le putem rezolva de către Organizaţia Judeţeană. Oamenii pe care-i vom promova, cei care vor dispune de interesele locale, vor fi cei mai buni oameni din NOUL şi MARELE partid liberal”.

Pentru alegerile locale din 2016, dar şi pentru cele din toamnă, Samoil Vâlcu visează la caştig electoral maxim şi se bazează pentru asta pe judeţul Vâlcea care se află în colaps, după părerea dumnealui, şi probabil din acest punct de vedere speră ca victoria din toamnă să le aparţină. Doar sunt Noul Partid Naţional Liberal!!!

“Judeţul Vâlcea se află în situaţie de colaps şi în numele alianţei noastre, îl invităm, îl rugăm pe premierul Ponta să vină la Vâlcea şi să le explice oamenilor: de ce Vâlcea a ajuns un judeţ sărac, de ce Vâlcea a ajuns cum a ajuns şi de ce acum 2 ani a promis multe pentru judeţul Vâlcea şi mai ales pentru Platforma Industrială, iar acum lucrurile se văd că sunt într-o situaţie dezastruoasă. Alături de Oltchim vedem ce se întâmplă la CET, alături de CET, la minele de la Berbeşti-Alunu… şi să nu mai vorbim de infrastructura în turism, lăsată de izbelişte, domeniul schiabil… îl invităm în faţa oamenilor să spună de ce a devastat acest judeţ şi de ce acest judeţ nu merită condiţii mai bune de trai’’.

De spus, a spus multe domnul Samoil Vâlcu, sigur… era nevorbit. Oricum, a tratat câteva subiecte care, credem, îl depăşesc, dar aşa cum am spus era… nevorbit. După expozeul pe care l-a făcut cu întâlnirile pe care le-au avul ei, aceliştii, a trecut la acuzaţii. Spune că a citit şi a studiat situaţia de recesiune, încercând cu tot felul de bâlbe să ne citească ceva, dar vă spun, sincer, că a fost o incoerenţă totală. Acuzaţiile au fost ca în fiecare conferinţă susţinută de opoziţie, fără fapte concrete, dar în acelaşi timp, dorindu-se cu ajutorul nostru ( n.r. ziarişti), să le expunem cetăţenilor.

Senatorul Cotescu a încercat să-şi dea cu părerea de ce intră CET-ul în colaps, dar nici lui nu i-a ieşit. Ca şi colegul său de alianţă, a bâlbâit expozeul, dar la acuzaţii nefondate, ba.

Vă redăm mai jos o parte a expozeului… ratat.
CET are trei clienţi majori: Oltchimul, Uzinele Sodice Govora şi râmnicenii.

’Oltchimul – are un plan de a vira către CET, de 23 milioane pe lună, 10 cheltuieli curente, consum curent şi 13 eşalonări. Din păcate, luna trecută nu a putut vira decât 4 milioane, nici măcar cheltuielile curente. În felul acesta se cumulează datorii şi CET nu poate plăti datoriile pe cărbuni’’.

‘’Uzinele Sodice Govora – are o datorie care a fost reeşalonată, chiar domnul Cîlea se laudă cu acest succes, care eşalona datoria, dar fără a mai aplica penalităţi, ceea ce nu se întâmplă cu datoriile CET-ului. La fel, domnul Cîlea a fost implicat în livrare fără să se asigure sursa de finanţare către Oltchim’’.

‘’Cetăţenii Râmnicului – au beneficiat de 2 majorări ale gigacaloriei, foarte importantă, care se apropie de 40% din valoare, una anul trecut şi una anul acesta, şi mai mult, o să beneficieze şi de o reducere a subvenţiei către consumator, subvenţie care se va îndrepta către CET a primăriei Râmnicului. Managementul asigurant de Consiliul Judeţean, în speţă de preşedintele Consiliului Judeţean, pentru că nu se poate vorbi în Vâlcea de un Consiliu Judeţean, vorbim de un singur om care ia decizii. De la măriri de salarii la iertări de datorii, până la furnizare de energie fără surse de finanţare”….

Acuzele cu privire la împărţirea celor 12 milioane pentru situaţii de urgenţă, continuă…

După ce la şedinţa de CJ a lunii în curs, preşedintele CJV, Ion Cîlea, a fost acuzat de ilegalitate în împărţirea celor 12 milioane alocate pentru infrastructura drumurilor judeţene, ieri, în conferinţa de presă, cei doi au adus alte noi acuzaţii. Spunând că patru ani a condus Departamentul de Situaţii de Urgenţă, senatorul Cotescu susţine că ştie cum se dau banii, acuzând că nu sunt evaluari făcute, încercând iar, printr-un alt expozeu fără coerenţă să ne ameţească. Mai spune că “primarul din Govora a făcut plângere penală împotriva preşedintelui Cîlea, pentru împărţirea banilor pe situaţii de urgenţă”.

“Banii nu se dau aşa. Eu nu cred că Guvernul a dat banii fără o evaluare, credeţi-mă, patru ani de zile am condus acest departament… acest direcţia…de care…a cărui director eram, se ocupa de inundaţii…adică aveam atribuţii şi inundaţii…am avut noroc că în 2012 la al doilea mandat n-am avut inundaţii, dar ma ocupam de toate situaţiile d eurgenţă şi de alunecări de teren şi de inundaţii…cutremur n-a fost…şi ştiu exact cum se dau banii şi cum se alocă’’….

Pentru mai multă bâlbă şi incoerenţă dati clik…

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.